UEFA a anunţat vineri că a decis ca echipele OGC Nice şi Girona, care aparţin proprietarilor cluburilor Manchester United şi Manchester City, pot participa în cupele europene în sezonul care urmează, 2024-2025.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UEFA a efectuat anunţul printr-un comunicat de presă publicat vineri, precizând că organismul de control financiar al UEFA a deschis anterior proceduri împotriva celor patru cluburi, care au fost nevoite să facă „schimbări semnificative”.

Forul continental consideră că acum echipele respective sunt în conformitate cu regulile sale, datorită unui aranjament juridic complex care trebuie să înlăture controlul direct al proprietarilor asupra Nisei şi Girona: „Nimeni nu este implicat în managementul simultan, în domeniile managementului, administraţiei şi /sau performanţei sportive a mai multor cluburi care participă la competiţii europene” şi „nimeni nu are control sau influenţă decisivă asupra mai multor cluburi care participă la competiţii europene”, se arată în comunicatul UEFA.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

OGC Nice aparţine proprietarilor clubului Manchester United, iar Girona face parte din acelaşi concern cu Manchester City.

Cluburile implicate  nu vor avea posibilitatea de efectua transferuri de jucători între ele, până în luna septembrie a anului 2025, şi nici nu vor avea dreptul de a partaja baze de date de scouting.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.