O decizie privind includerea boxului în programul Jocurilor Olimpice de la Los Angeles, din 202,8 trebuie să fie luată în 2025, a declarat vineri preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Competiţia de box de la Jocurile Olimpice de la Paris este gestionată de CIO după ce, anul trecut, forul a retras recunoaşterea Asociaţiei Internaţionale de Box (IBA) din cauza eşecului acesteia de a implementa reforme privind guvernanţa şi finanţele.

CIO nu a inclus încă acest sport în programul LA 2028 şi a îndemnat federaţiile naţionale de box să creeze un nou organism mondial de box, în caz contrar riscând să lipsească de la Jocurile Olimpice peste patru ani.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"În cursul anului viitor, cât mai curând posibil. Dar nu putem aştepta mai mult de sfârşitul anului viitor", a declarat Bach la o conferinţă de presă, întrebat când va decide CIO includerea sau nu a acestui sport la Los Angeles. Organismul olimpic a afirmat că nu va organiza competiţia de box la următoarele Jocuri.

O nouă organizaţie numită World Boxing a fost lansată în 2023 şi are în prezent 37 de membri, mult mai puţini decât IBA, dar nu este recunoscută de CIO.

CIO a suspendat IBA în 2019 din cauza problemelor de guvernanţă, financiare, de arbitraj şi etice şi nu a implicat-o în organizarea evenimentelor de box de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, înainte de a-i retrage recunoaşterea în 2023.

CIO şi IBA au fost în conflict timp de câteva zile în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris cu privire la participarea a două pugiliste, algerianca Imane Khelif şi taiwaneza Lin Yu-ting .

IBA le-a interzis pe cele două la jumătatea Campionatelor Mondiale de anul trecut, în urma unui test cromozomial, invocând neeligibilitatea de gen, însă CIO le-a permis ambelor să concureze , spunând că sunt femei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.