Organizatorii de turnee Masters au decis să prelungească durata acestora, dublând-o, iar jucătorii de top din ATP şi WTA susţin că este deja foarte greu să susţină atât de multe meciuri, cu pauze foarte scurte între turnee.
Turneele de nivel Masters au început să fie modelate după Grand Slam-uri, dar nu sunt la fel de prestigioase. Turneele Masters de la Madrid şi Roma au fost extinse de la o durată de şapte-opt zile la aproape două săptămâni, ceea ce a fost bine pentru organizatori, însă pentru jucătorii de top din clasamentele ATP şi WTA – cei care ajung în mod constant în fazele superioare ale acestor turnee – lucrurile nu stau la fel de bine.
„Trebuie să fii un fel de super-erou pentru a fi consecvent 10 zile consecutive în fiecare eveniment până la finalul acestuia”, a spus campionul de la Monte Carlo, Stefanos Tsitsipas.
„Am vrut mai multă acţiune şi apoi am întins acţiunea un pic prea mult, unde devine un fel de „telenovelă” care a fost întinsă pe prea multe sezoane”, a spus Victoria Azarenka, fostă lider WTA. „Sper că vor fi făcute ceva ajustări, pentru că turneele sunt prea lungi. Oamenii vor să vadă jucătorii de top evoluând unul împotriva celuilalt, săptămână de săptămână. Există o piaţă pentru asta, dar trebuie să existe un plan pentru a ne asigura că avem grijă de jucătorii noştri”, a mai spus Azarenka.
Alexander Zverev, locul 5 ATP, este de părere că „evenimentele Masters 1000 lungi de două săptămâni sunt grozave pentru jucătorii care sunt clasaţi între locurile 50 şi 100 în lume, deoarece au şansa de a juca într-un eveniment principal. Situaţia nu este grozavă pentru jucătorii de top 10”, a declarat Zverev. "Da, ţi se spune că ai o zi între turnee, nu trebuie să joci în fiecare zi. Dar la sfârşitul zilei, asta nu este odihnă. Odihna este atunci când petreci timp acasă, când dormi în propriul tău pat, poate cu familia ta, poate cu câinii tăi, poate cu copiii tăi, dacă ai copii, nu? ... O zi între meciuri, dacă eşti în alt loc, asta nu înseamnă odihnă. Dacă încerci să ajungi în semifinalele sau finalele fiecărui eveniment, eşti plecat mult mai mult timp şi trebuie să munceşti mult mai mult”, a mai spus jucătorul german.
Rafael Nadal, tenismanul cu 22 de titluri de Grand Slam, a declarat şi el că „la final, jucătorii vor să facă bani". "Turneele vor să facă bani. Atunci totul este un ciclu care ne uneşte. Iar noi acceptăm acest rol”, a încheiat Nadal.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.