Suporterii din întreaga ţară sărbătoresc, miercuri seară, calificarea istorică a României în optimile Euro-2024 de pe primul loc. În Bucureşti, dar şi în marile oraşe din ţară, oamenii au ieşit pe străzi şi scandează numele echipei naţionale, al jucătorilor şi al selecţionerului Edi Iordănescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Calificare istorică de pe primul loc! Bravo, România, de Ziua Drapelului Naţional ne-ai făcut tare mândri”, este unul dintre mesajele de felicitare postat pe Facebook.

”România merge mai departe! Calificare”, a scris o altă persoană.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Drag de IA din România! Drag de Generaţia de Suflet! Hai România!, este un alt mesaj.

Mulţi dintre internauţi fac legătura între Ziua Drapelului şi calificarea României în optimi, pentru a doua oară în istorie.

Reţelele de socializare sunt pline de mesaje de felicitare, dar şi clipuri video cu oamenii care se bucură pe străzi pentru reuşita echipei naţionale de fotbal.

”România, e”, cântă suporterii, mici şi mari, din întreaga Românie.

Reprezentativa României a reuşit o performanţă istorică, miercuri, la Campionatul European din Germania, reuşind calificarea în optimile de finală ale competiţiei.

Tricolorii au remizat în ultima etapă a grupelor cu Slovacia, scor 1-1, iar Ucraina a terminat la egalitate cu Belgia, scor 0-0.

România a încheiat grupa E pe primul loc.

Echipa naţională a mai trecut de grupele Campionatului European o singură dată până acum, în 2000, când a înregistrat şi cea mai bună performanţă, ajungând în sferturile de finală. La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii a competiţiei continentale tricolorii nu s-au calificat.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.