Rafael Nadal a anunţat într-un videoclip postat pe reţelele de socializare că îşi va încheia cariera luna viitoare, după faza finală a Cupei Davis, la 38 de ani. Turneul final al Cupei Davis are loc în perioada 19-24 noiembrie, la Malaga. Fost rival al lui Rafael Nadal pe terenul de tenis, elveţianul Roger Federer a reiterat respectul pe care îl are pentru spaniol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 

CITEȘTE ȘI Roger Federer, omagiu pentru Nadal: A fost o adevărată onoare / Nick Kyrgios - Am avut divergenţele noastre, dar ai fost un războinic dat naibii

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

 „Realitatea este că ultimii doi ani au fost dificili şi nu am putut să joc fără limitări. Este o decizie dificilă, care mi-a luat timp. Cred că este momentul potrivit să închei ceea ce a fost o carieră lungă şi mult mai de succes decât mi-aş fi putut imagina vreodată”, a spus Nadal într-un mesaj postat în social media.

„Sunt foarte încântat că ultimul meu turneu va fi finala Cupei Davis, reprezentând ţara mea”, a continuat el. „Cred că am parcurs un cerc complet de la una dintre primele mele mari bucurii ca jucător profesionist de tenis, care a fost finala Cupei Davis de la Sevilla în 2004. Sunt super fericit cu toate lucrurile pe care le-am putut experimenta”, a adăugat el.

 „Familia este totul pentru mine. Mama mea a făcut toate sacrificiile pe care a trebuit să le facă pentru ca noi să avem totul. Soţiei mele, îi mulţumesc pentru tot ceea ce a făcut. Să vin acasă şi să văd cum creşte fiul meu a fost o forţă care m-a ţinut în viaţă şi mi-a dat energia de care am nevoie pentru a continua”, a precizat Nadal.

După doi ani petrecuţi urmărind o formă pe care nu a reuşit niciodată să o prindă din urmă, cu o succesiune de tratamente, operaţii, Nadal a decis să pună capăt unei cariere excepţionale.

Câştigător a 22 de titluri de Grand Slam, dintre care 14 Openuri ale Franţei între 2005 şi 2022, Rafael Nadal, care a jucat doar 23 de meciuri în ultimele două sezoane, se va retrage aşadar la doi ani după Roger Federer.

Rafa Nadal are în total 92 de titluri, dintre care 22 de Grand Slam (două la Australian Open, 14 la Roland Garros, două la Wimbledon şi patru la US Open), 36 de titluri Masters 1000; două medalii olimpice de aur, la simplu la Beijing 2008 şi la dublu la Rio 2016; şi cinci titluri de Cupa Davis cu Spania (2004, 2008, 2009, 2011 şi 2019). A disputat 1 307 meciuri ATP, de la primul la Mallorca 2002, cu o victorie în faţa paraguayanului Ramón Delgado, până la ultimul din acest an, la Jocurile Olimpice de la Paris, cu o înfrângere în faţa lui Novak Djokovic, pentru un bilanţ de 1080-227.

Aceste evoluţii i-au adus o avere în premii de peste 123 de milioane de euro.

Spaniolul a fost numărul unu mondial timp de 209 săptămâni în opt rânduri, între 2008 şi 2020. Şi deţine recordul de săptămâni consecutive în Top-10 cu 912 între 2005 şi 2023. Printre recordurile sale se numără numărul de titluri pe zgură (63), într-un singur turneu (cele 14 de la Paris); numărul de sferturi de finală la Masters (99); cele mai multe sezoane consecutive cu cel puţin un titlu (19 din 2004 până în 2022) şi numărul de trofee câştigate fără a pierde un set (30).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.