Tony Estanquet, preşedintele Comitetului de Organizare al JO 2024, şi primarul Parisului, Anne Hidalgo, vor înota, miercuri, în Sena, a declarat luni prefectul regiunii Ile-de-France, Marc Guillaume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marc Guillaume îi va însoţi şi el pe Estanquet şi Hidalgo, în acţiunea de miercuri. Anunţul făcut de Anne Hidalgo a accelerat punerea în aplicare a planurilor de curăţare a râului Sena, acţiune prin care se va permite înotul în aproximativ treizeci de sectoare ale acestuia, în zona Ile-de-France.

„De 15 zile am văzut că suntem la standarde în ceea ce priveşte calitatea bacteriologică a râului”, a spus prefectul Marc Guillaume. Vineri, autorităţile locale au anunţat noi rezultate bune după analiza apei, cu două săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice, care se vor desfăşura în perioada 26 iulie - 11 august şi care includ evenimente pe Sena.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Prefectul a asigurat că, indiferent de debitul râului, care în acest moment este de trei ori mai mare decât cel normal, ceremonia de deschidere va fi o paradă nautică fără precedent pe Sena.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.