Un număr de 313 ofiţeri de poliţie şi membri ai gărzii civile spaniole vor fi dislocaţi la Paris pentru a participa la operaţiunile de securitate din timpul Jocurilor Olimpice (26 iulie - 11 august), a anunţat joi Ministerul de Interne spaniol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile franceze au fost cele care au solicitat aceste întăriri pentru a pregăti sistemul de securitate în vederea desfăşurării evenimentului sportiv, a precizat ministerul spaniol într-un comunicat de presă. În total, 171 de ofiţeri din poliţia naţională şi 142 de gardieni civili vor pleca în capitala Franţei, având printre ei experţi în securitate urbană, deminare şi chiar unităţi canine. Contingentul va rămâne şi pentru Jocurile Paralimpice, din 28 august până pe 8 septembrie.

Autorităţile franceze plănuiesc mobilizarea a aproximativ 45.000 de poliţişti şi jandarmi, precum şi a 18.000 de militari în timpul Olimpiadei, la care se vor adăuga în jur de 20.000 de agenţi de securitate privată, potrivit comitetului de organizare.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.