Peste 16.000 de alergători vor participa la cursele organizate în cadrul Raiffeisen Bank Maratonul Bucureşti din 14 şi 15 octombrie, au anunţat marţi organizatorii, în cadrul unei conferinţe de presă. Pentru cea de-a zecea ediţie a maratonului, traseul a fost extins până la 36 de kilometri, până la Arcul de Triumf.
"Aşteptăm peste 16.000 de alergători la această ediţie a Raiffeisen Bank Maratonul Bucureşti. La această ediţie aniversară traseul a fost extins până la 36 de kilometri, până în nordul oraşului, la Arcul de Triumf, şi nu mai este nevoie să fie repetat pentru a ajunge la 42,195. Vor fi prezenţi la Bucureşti şi doi reprezentanţi ai Federaţiei Inernaţionale de Atletism pentru că vrem de multă vreme să atingem Bronze Level cu acest eveniment. Trebuie să organizăm acest eveniment conform regulilor internaţionale impuse. Şi dacă anul acesta vom depăşi numărul de 2.000 de participanţi la proba de maraton, ne dorim ca în viitor să ajungem la 10.000, ca la marile competiţii”, a declarat Valeria Răcilă van Groningen, preşedintele Bucharest Running Club, organizatorul maratonului.
Organizatorii au luat decizia ca, pentru fluidizarea alergării, cursele competitive, de 10km (ora 8.00), maraton (ora 9.30), semimaraton şi ştefetă să aibă loc duminică, 15 octombrie, iar cursa populară, cursa adolescenţilor, jogging în scutece şi cursa copiilor să se desfăşoare sâmbătă, 14 octombrie.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
Valoarea totală a premiilor pentru Maratonul Bucureşti a crescut, fiind oferite 50 de premii în bani, precum şi sute de premii în produse acordate de sponsorii şi partenerii evenimentului, in valoare totală de 40.000 de euro.
În cadrul conferinţei de presă a fost prezentat un studiu de cercetare asupra profilului alergătorului, cu focalizare pe participanţii la competiţiile organizate de Bucharest Running Club şi extindere pe alergătorii amatori în general. Conform acestui studiu, realizat în baza răspunsurilor date de 595 de repondenţi, vârsta medie a alergătorului este de 35 de ani, majoritatea, 87 la sută, provenind din Bucureşti.
În ceee ce priveşte educaţia, 92 la sută dintre repondenţi au declarat că au studii universitare şi postuniversitare, cei mai mulţi dintre ei, 49 la sută, având un venit mediu lunar între 2.000 şi 5.000 de lei, iar 42 la sută, peste 5.000 de lei.
Alergarea a fost cel mai practicat sport dintre preferinţele participanţilor la studiu, urmat de ciclism, fitness, înot şi alpinism. Dintre participanţii la evenimentele BRC, 87 la sută fac sport şi 66 sută aleargă cel puţin de 2 ori pe săptămână şi jumătate dintre aceştia îşi monitorizează întotdeauna timpul de antrenament.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.