Patronul echipei Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a afirmat, luni, după întânirea cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, că situaţia stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare nu s-a deblocat, precizând că în cazul în care arena nu se reconstruieşte nu mai investeşte nimic la gruparea “alb-roşie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

“Clubul Dinamo este proprietatea statului. Este un privat care nu vrea să dea drept statutul să construiască un stadion. Nu am luat legătura cu domnul Badea. Mă interesează foarte mult ce se întâmplă cu stadionul Dinamo. Consider că Dinamo nu poate avea viitor fără a avea casa lui, nu neapărat proprietate, că nu este cazul, la care să plătim chirie cum plătim şi acum, la un stadion din anii '60. Doamna ministru a fost foarte receptivă şi e foarte interesată să rezolve aceste probleme. Suporterii sunt şi ei interesaţi şi au solicitat şi ei acest lucru. S-a discutat despre ceea ce se întâmplă, despre stadiul negocierilor. Înţeleg că au tot aşteptat din partea acelei asociaţii care are drept de folosinţă o hârtie care să dea libertatea pentru a se construi stadionul. A venit o hârtie, că suntem de acord să renunţăm la drepturile noastre cât timp se construieşte stadionul. Mai pe româneşte, construiţi voi stadionul pe terenul statului şi îl folosim noi, nişte privaţi. Nimeni nu îşi asumă lucrul ăsta. Riscăm să nu se construiască stadion la Dinamo, pentru că cineva are un drept de folosinţă foarte dubios. Se vor iniţia din nou întâlniri pentru a primi acel accept de a debloca. Bineînţeles, Compania Naţională de Investiţii nu îşi va da acceptul să finanţeze o aşa investiţie, fără a avea un obiectiv lipsit de sarcini. Nu s-a schimbat cu aproape nimic. Cei de la minister sunt implicaţi, dar riscăm să nu avem stadion, pentru că cineva se consideră mai presus de lege. În condiţiile în care există o plângere penală de peste 30 de zile, nu s-a întâmplat nimic. Nu s-a deblocat situaţia”, a declarat Negoiţă, la ieşirea din sediul ministerului.

La întâlnirea cu ministrul Carmen Dan participă şi câţiva dintre liderii galeriei dinamoviste. Aceştia au mai rămas la discuţii, după plecarea lui Negoiţă.

“Din păcate, în România nimeni nu-şi permite să construiască un stadion. Eu m-am ocupat de echipă, a trebuit să readuc clubul pe linia de plutire. Chestiunea cu stadionul ţine mai mult de suporteri, pentru că suporterii folosesc stadionul. Singurul lucru pe care îl pot spune este că dacă nu se construieşte un stadion pe care să plătim chirie, ca acum, dar să fie al lui Dinamo, să avem condiţii decente, practic nu mai avem viitor. În ceea ce mă priveşte, eu nu mai investesc absolut nimic. Liderii de galerii au rămas în continuare la discuţii, să stabilească întâlniri, pentru că e problema lor. Eu îmi fac treaba mea cu echipa”, a mai spus Ionuţ Negoiţă.

Stadionul Dinamo este unul dintre cele patru stadioane aflate în programul de modernizare în vederea organizării Campionatului European de Fotbal din 2020, alături de Arcul de Triumf, Steaua şi Rapid. Însă pentru reconstrucţia arenei din Şoseaua Ştefan cel Mare este necesară eliberarea de sarcini a terenului pe care se află stadionul. 

În baza unui contract de asociere cu clubul sportiv, ACS FC Dinamo Bucureşti, asociaţie controlată de Nicolae Badea, aflată în insolvenţă, care nu mai are echipă de fotbal, fiind doar acţionar minoritar la FC Dinamo 1948 SA, actualul administrator al grupării din Liga I, are dreptul să folosească pe perioadă nedeterminată aproximativ 74.000 de metri pătraţi din Parcul Sportiv Dinamo, printre care stadionul central, centrul de fotbal pentru tineret, Stadionul Florea Dumitrache şi terenurile de antrenament pe zgură şi gazon.

Singura soluţie pentru realizarea investiţiilor în vederea modernizării stadionului Dinamo este ca Asociaţia Club Sportiv FC Dinamo să semneze un act adiţional prin care să renunţe la dreptul de folosinţă asupra stadionului. Întrucât Asociaţia este în insolvenţă, desfacerea contractului de asociere nu se poate face prin acordul scris al ambelor părţi.

Însă ACS FC Dinamo Bucureşti doreşte doar retragerea bunurilor şi suspendarea utilizării stadionului Dinamo pe perioada lucrărilor şi nu cedarea sarcinilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.