Înotătorul Caeleb Dressel nu va avea şansa de a-şi apăra titlul la 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a terminat pe locul trei în finala de la probele olimpice de înot ale SUA de la Indianapolis, Indiana.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu timpul de 47,53, Dressel a fost al treilea, după Chris Guiliano (47,38 - câştigătorul probei) şi Jack Alexy (locul 2, 47.47).

Dressel şi-a asigurat însă prezenţa la a treia ediţie a Jocurilor Olimpice în ştafeta de 4x100 m liber şi mai are două probe individuale de disputat în această săptămână.

După triumful de la Tokyo (5 titluri), Dressel şi-a luat câteva luni de pauză, s-a retras de la Campionatele Mondiale de la Budapesta din 2022, iar apoi nu s-a calificat la cele de la Fukuoka din 2023.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Americanul în vârstă de 27 de ani mai poate spera să se califice individual la Paris la 50 m liber şi 100 m fluture, două probe la care este şi campion olimpic în exerciţiu.

La Tokyo, în 2021, Caeleb Dressel s-a impus la 100 de metri cu record olimpic (47.02), urmat de australianul Kyle Chalmers (47.08) şi de rusul Kliment Kolsenikov (47.44).

David Popovici a ocupat la Tokyo locul 7.

Ratarea lui Dressel a venit în ziua în care David Popovici a câştigat titlul european la 100 metri la Campiionatul European de la Budapesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.