Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a trimis, luni, o scrisoare de protest către Federaţia Internaţională de Gimnastică, adresată direct preşedintelui Morinari Watanabe, pentru reanalizarea contestaţiei exerciţiului la sol al Sabrinei Voinea Maneca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”În respectul valorilor olimpice, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român înaintează prezenta adresă prin care respectuos vă solicită să dispuneţi reanalizarea de către factorii decizionali a cazului sportivei românce Sabrina Maneca Voinea referitor la punctajul acordat execuţiei exerciţiului din finala la sol, disputată luni, 5 august 2024. Înaintăm prezenta solicitare având la bază grija pe care Comitetul Internaţional Olimpic şi întreaga mişcare sportivă mondială o acordă sportivului. Modul de apreciere a punctajului acordat şi refuzul de a prezenta integral motivele/probele de respingere a contestaţiei depusă în termenul prevăzut de regulament aduce grave prejudicii atât imagini gimnasticii internaţionale dar în special afectează sportivul periclitând chiar sănătatea mentală a acestuia. Mediatizarea cazului sportivei românce la nivel internaţional, declaraţia publică a acesteia de a renunţa la practicarea acestui sport ca urmare a deciziei de astăzi obligă moral factorii decizionali la reanaliză, fundamentare şi comunicare a deciziei finale. Politica echilibrată şi obiectivă pe care FIG o promovează ne dă încredere în soluţionarea justa a cazului prezentat. Cu deosebit respect, Mihai Covaliu”, se arată în scrisorea trimisă de Covaliu, conform COSR.
 
Sabrina Voinea a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video şi foto infirmă această teorie.
 
În conjunctura acordării notelor şi acceptării contestaţiilor, victimă a fost şi Ana Barbosu, care pentru un minut şi jumătate a fost pe locul 3.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.