Şase înotători sud-coreeni care concurează la Jocurile Olimpice de la Paris au părăsit satul olimpic şi s-au mutat într-un hotel din apropierea arenei de înot pentru a evita naveta lungă în autobuze în care este foarte caldi, a declarat preşedintele Federaţiei Coreene de Înot (KSF), potrivit Yonhap.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Preşedintele KSF, Chong Chang-hoon, a declarat că înotătorii din echipa masculină de ştafetă 4x200 metri liber s-au mutat într-un hotel care se află la cinci minute de mers pe jos de Arena La Defense din Paris, unde vor avea loc probele de înot.

Chong a primit plângeri conform cărora autobuzele folosite de înotători pentru a se deplasa la arenă nu aveau aer condiţionat, iar ferestrele erau închise cu bandă adezivă. Satul olimpic este la aproape 12 km distanţă de arena de înot.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

"Vrem doar să ne asigurăm că vor fi cel puţin un pic mai confortabili", a spus Chong.

Pe lista înotătorilor mutaţi se numără pretendenţii la medalii Kim Woo-min şi Hwang Sun-woo, care au câştigat probele de 400 m stil liber şi, respectiv, 200 m stil liber la campionatele mondiale de la Doha, la începutul acestui an.

Hwang a descris autobuzul drept o "saună", spunând "Este mai răcoare afară decât în autobuz. De obicei, durează între 40 şi 45 de minute de la sat la arenă, dar ne-a luat mai mult de o oră şi jumătate (joi). Geamurile erau lipite cu bandă adezivă, probabil pentru că sunt îngrijoraţi de atacurile teroriste. Dar trebuie să se facă ceva".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.