Îngrijorările legate de vânzarea clubului Chelsea par să se fi diminuat după ce ar fost găsită o soluţie legală pentru o potenţială piedică în calea tranzacţiei, care este acum pe punctul de a fi aprobată, informează dailymail.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Un consorţiu condus de investitorul american Todd Boehly a ajuns la un acord privind preluarea clubului cu 4,25 miliarde de lire sterline (cinci miliarde de euro), pentru a pune capăt "erei Roman Abramovici".

Dar a existat o îngrijorare în mediul guvernamental că afacerea ar risca să nu fie dusă la capăt din cauza presupusului refuz al oligarhului de a fi de acord cu structura de vânzare propusă. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Cu două săptămâni înainte de termenul final pentru încheierea unui acord, negocierile păreau să fi întâmpinat un nou obstacol, în ceea ce priveşte suma de 1,6 miliarde de lire sterline datorată de compania-mamă a lui Chelsea, Fordstam Ltd, companiei Camberley International Investments, înregistrată în Jersey, o firmă cu legături suspecte cu Abramovici. 

Dar The Times, citând o sursă apropiată lui Abramovici, a scris că oligarhul rus a spus, marţi seară, că avocaţii săi au ajuns la o soluţie care ar trebui să îi mulţumească pe oficialii guvernamentali.

Guvernul poate permite acum ca afacerea să se realizeze ca urmare a soluţiei găsite.

De asemenea, în The Times a notat că preşedintele clubului Chelsea, Bruce Buck, şi directorul Marina Granovskaia vor primi bonusuri în valoare de 50 de milioane de lire sterline atunci când se va finaliza preluarea de către Boehly. 

Se pare că Premier League este aproape de a da undă verde preluării, punând astfel capăt unei perioade turbulente pentru club, după ce acesta a fost aruncat în criză de sancţiunile impuse lui Abramovici, în urma invaziei ruseşti din Ucraina, din cauza presupuselor sale legături cu preşedintele Vladimir Putin. 

Sancţiunile înseamnă că gruparea Chelsea funcţionează sub o licenţă specială, care expiră la 31 mai, orice tranzacţie necesitând aprobarea miniştrilor şi a autorităţilor fotbalistice. 

Guvernul spune că a fost "clar de la bun început" că nu va accepta nicio tranzacţie care ar putea aduce bani în buzunarul lui Abramovici.

Miniştrii au propus ca fondurile provenite din orice vânzare să fie păstrate într-un depozit şi să fie eliberate numai după ce sunt convinşi că banii vor merge către o fundaţie care să ajute victimele războiului din Ucraina.

Ultima zi pentru ca echipa să fie înregistrată în competiţiile europene din sezonul următor este 31 mai, în timp ce Premier League se va reuni la începutul lunii iunie pentru a acorda cluburilor licenţele necesare pentru a juca în campionat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.