Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a ratificat săptămâna trecută, la Hong Kong, introducerea posibilităţii ca antrenorii de tenis să poată da sfaturi, din tribună, elevilor lor aflaţi pe teren.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Această formă de coaching a fost experimentată în ultimii ani şi, începând cu 1 ianaurie 2025, regula 30 din Legile Jocului va fi modificată, pentru a le permite antrenorilor, care se află în tribună, să comunice cu jucătorii pe care îi pregătesc. Verbal, dacă se află pe aceeaşi parte cu jucătorul, sau prin semne, dacă se află pe cealaltă parte a terenului. Sfaturile primite din tribună trebuie să fie scurte, discrete şi efectuate între puncte sau în pauze.

„Jucătorii au spus că această nouă regulă a făcut turneele mai interesante, antrenorii sunt de părere că a îmbunătăţit dezvoltarea jucătorilor, iar arbitrii au fost fericiţi să se poată concentra pe ceea ce se întâmplă pe teren, mai degrabă decât în ​​tribune”, declară Stuart Miller, directorul responsabil cu regulamentele în cadrul ITF.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Sunt însă şi voci contra acestei reguli. Americanul Taylor Fritz este unul dintre opozanţi. „Putem, vă rog, să încetăm să distrugem duelul mental şi strategic din sport”, a scris Fritz, care ocupă în acest moment locul 6 în clasamentul ATP.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.