Federaţia Austriacă de Fotbal (ÖFB) s-a distanţat în mod deschis, sâmbătă, de un mesaj de extremă dreapta afişat de fanii austrieci în timpul meciului de vineri, de la Euro 2024, împotriva Poloniei, relatează La Libre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cu puţin timp înainte de finalul meciului câştigat de Austria cu 3-1, a fost afişat un banner pe care scria " Apăraţi Europa", sloganul unei campanii a unei mişcări anti-migranţi.

"ÖFB este foarte surprinsă că un astfel de banner a putut fi introdus pe stadion în ciuda controalelor stricte. Echipa naţională şi federaţia se pronunţă în mod clar pentru toleranţă, diversitate şi integrare în toate domeniile societăţii noastre", a precizat federaţia într-un comunicat.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Potrivit ÖFB, reprezentanţii grupurilor oficiale de suporteri au intervenit imediat, iar federaţia încearcă acum să îi identifice pe cei responsabili. "Mesajele de ură precum acesta nu îşi au locul printre suporterii echipei naţionale", a adăugat federaţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.