Procedura de alegere a noului preşedinte a Federaţiei Române de Fotbal (FRF), care va fi desemnat, miercuri, în cadrul Adunării Generale programată de la ora 11.00:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Procedura de votare a alegerii noului preşedinte este următoarea:

A. Adunarea Generală a FRF va avea loc miercuri, cu începere de la ora 11.00, în sala “Nicolae Dobrin” de la Casa Fotbalului.

B. După parcurgerea temelor aflate pe Ordinea de Zi a Adunării Generale, anterior punctului privind alegerea Preşedintelui, se va lua o pauză de 15 minute.

C. În perioada primei părţi a Adunării Generale, candidaţii nu vor avea acces în sala de şedinţe, cu excepţia situaţiei în care aceştia vor reprezenta un membru afiliat, pe bază de delegaţie.

D. Intrarea în sală a candidaţilor va avea loc după pauză, aceştia urmând să-şi ocupe locurile rezervate în rândul I. Din cauza locurilor limitate, fiecare candidat va avea dreptul de a fi însoţit de maximum 2 persoane. Numele însoţitorilor va fi comunicat către FRF, în scris, cu cel puţin 12 ore anterior desfăşurării şedinţei Adunării Generale.

E. Ulterior pauzei menţionate, şedinţa va fi condusă, în temeiul art. 38 alin. 2 din Statutul FRF, de Secretarul General al FRF în funcţie, domnul Radu Vişan.

F. Fiecare candidat va beneficia de un timp maxim de 10 minute, în care să-şi susţină programul electoral.

G. Pentru o desfăşurare în condiţii optime şi în vederea menţinerii ordinii şedinţei, nu vor putea fi adresate întrebări din sală, iar programele electorale vor fi susţinute exclusiv de către candidaţi, orice alte intervenţii nefiind acceptate.

Procedura de vot

1. Alegerea Preşedintelui se va efectua prin vot secret, cu buletine de vot.

2. Comisia de validare a voturilor va fi desemnată prin vot deschis de către Adunarea generală a FRF, la propunerea Secretarului General al FRF. Acesta va formula propuneri privind componenţa Comisiei de validare a voturilor, alcătuită din 5 membri, dintre care un preşedinte.

3. Comisia de validare a voturilor va fi alcătuită astfel încât pentru fiecare dintre candidaţi să existe în cadrul comisiei un reprezentant al unui club care să-i fi acordat o propunere de candidatură.

4. Comisia de validare a voturilor va prelua plicurile sigilate, conţinând buletinele de vot. Comisia de validare a voturilor, prin preşedintele său, va anunţa numărul de buletine de vot care se vor distribui delegaţilor membrilor afiliaţi.

5. Se va efectua apelul nominal al membrilor afiliaţi şi fiecare delegat se va prezenta la Comisia de validare şi va semna tabelul aflat în posesia Comisiei.

6. Ulterior semnării tabelului, Comisia va aplica ştampila FRF pe prima pagină a unui buletin de vot (ca element de siguranţă) şi îl va înmâna delegatului respectiv împreună cu ştampila de vot.

7. Pe buletinele de vot vor fi tipărite numele candidaţilor la funcţia de Preşedinte.

8. După primirea buletinului de vot, delegatul se va deplasa la locul special amenajat pentru exercitarea votului, unde, în secret, va proceda la exprimarea opţiunii sale, prin aplicarea ştampilei de vot în dreptunghiul aferent candidatului pe care îl preferă.

9. După această operaţiune, va împături buletinul de vot astfel încât să se asigure secretul votului şi va introduce buletinul în urnă, apoi va restitui ştampila de vot comisiei de validare.

10. Numărul buletinelor de vot distribuite delegaţilor prezenţi la Adunarea Generală se va anunţa de preşedintele Comisiei de validare a voturilor înainte de a se trece la numărarea voturilor.

11. După ce toţi delegaţii îşi vor fi exercitat dreptul la vot, Comisia de validare a voturilor va proceda la deschiderea urnei şi la numărarea voturilor obţinute de fiecare candidat la funcţia de Preşedinte. Vor fi valabile numai voturile exprimate potrivit procedurii arătate la punctul 8.

12. Nu vor fi valabile şi, pe cale de consecinţă, vor fi anulate buletinele de vot în care:

a) nu a fost aplicată ştampila în dreptunghiul aferent niciunui candidat;

b) a fost aplicată ştampila de mai multe ori pe buletinele de vot; ATENŢIE: În conformitate cu dispoziţiile art. 40 alin. 3 din Statutul FRF vor fi anulate şi buletinele de vot ce conţin ştampila aplicată de două sau mai multe ori pe buletinul de vot, indiferent dacă ştampila a fost aplicată de mai multe ori în cadrul dreptunghiului cu numele unui candidat sau ale mai multor candidaţi.

c) au fost adăugate numele altor candidaţi decât ale celor înscrişi iniţial pe buletinul de vot;

13. Dacă numărul buletinelor de vot existente în urne va fi egal sau inferior celui al buletinelor distribuite, votul va fi validat. Dacă numărul buletinelor din urne va fi mai mare decât numărul buletinelor distribuite, votul va fi anulat şi se va proceda la o nouă votare.

14. După deschiderea urnei şi numărarea voturilor valabil exprimate şi a celor anulate, Comisia de validare a voturilor va consemna rezultatul alegerilor prin procesul-verbal întocmit şi semnat de toţi membrii comisiei. Rezultatul va fi comunicat Adunării Generale de preşedintele comisiei de validare a voturilor.

15. Va fi declarat ales în funcţia de Preşedinte al FRF candidatul care va obţine majoritatea voturilor (jumătate plus unu) membrilor afiliaţi prezenţi.

16. În situaţia în care, după primul tur de scrutin, niciun candidat nu va obţine majoritatea cerută de statut, se va organiza al doilea tur de scrutin, la care vor participa doar primii doi candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi în cadrul primului tur de scrutin. Dacă pe locul al doilea se vor afla, la egalitate de voturi, doi candidaţi, scrutinul se va desfăşura între aceştia şi candidatul aflat pe primul loc.

17. Începând cu cel de-al doilea tur de scrutin, delegaţii membrilor afiliaţi vor înscrie pe buletinul de vot numele candidatului pe care îl vor prefera dintre cei calificaţi în turul de scrutin respectiv. Se vor utiliza exclusiv instrumentele de scris (pixurile) puse la dispoziţia delegaţilor de către comisia de validare a voturilor.

18. În cazul egalităţii numărului de voturi, scrutinul se va repeta până la departajare.

19. Va fi declarat ales în funcţia de Preşedinte al FRF, începând cu cel de-al doilea tur de scrutin, candidatul care va obţine cele mai multe voturi dintre voturile exprimate şi validate.

20. Comisia de validare a voturilor va confirma rezultatul alegerilor prin procesul-verbal întocmit şi semnat de toţi membrii comisiei. Rezultatul pe care preşedintele comisiei de validare a voturilor îl va comunica Adunării Generale a FRF se va consemna în procesul-verbal al Adunării Generale a FRF.

Procedura de alegere a membrilor Comitetului Executiv va fi similară cu cea de alegere a preşedintelui FRF, cu menţiunea că pentru categoriile competiţionale unde candidează câte un singur candidat pe loc se va putea solicita Adunării Generale aprobarea ca votul să fie deschis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.