Fundaşul Daley Blind, fost jucător la Manchester United şi unul dintre cei mai selecţionaţi internaţionali olandezi, cu 108 selecţii, a anunţat miercuri că se retrage din naţionala Ţărilor de Jos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Blind, în vârstă de 34 de ani, a făcut parte din selecţionata olandeză care a ajuns în semifinalele Cupei Mondiale în 2014 şi în sferturile de finală în 2022, pierzând de două ori în faţa Argentinei.

Jucătorul, care are un defibrilator cardiac, nu a participat la faza grupelor de la Euro 2024 şi a avut o scurtă apariţie ca rezervă la a 108-a sa selecţie, în meciul cu România care i-a dus pe „Oranje” în sferturile de finală.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„A fost o onoare să port tricoul portocaliu de 108 ori, iar pentru mine este cea mai mare reuşită ca jucător: să-ţi reprezinţi ţara”, a notat el pe X. "O nouă generaţie talentată este în curs de apariţie şi, după o conversaţie bună cu selecţionerul, este timpul să mă concentrez total pentru clubul meu şi pentru familia mea”, a adăugat el.

Fundaş al echipei Girona de anul trecut, după o scurtă trecere pe la Bayern, el s-a format la Ajax Amsterdam, unde a jucat 333 de meciuri, câştigând de şapte ori campionatul olandez şi ajungând în semifinalele Ligii Campionilor în 2019.

El a fost diagnosticat cu miocardită (inflamaţie a muşchiului inimii) în 2019, după ce s-a simţit ameţit în mijlocul unui meci. Blind a câştigat, de asemenea, Liga Europa în 2017 cu Manchester United, la 25 de ani după ce tatăl său Danny Blind a câştigat Cupa UEFA cu Ajaccio.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.