Comitetul Olimpic Australian (AOC) a denunţat, joi o petiţie „jignitoare, înşelătoare şi intimidantă” ce o vizează pe sportiva australiană Raygun, care a evoluat în concursul de breaking de la Jocurile Olimpice 2024, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Rachael „Raygun” Gunn, în vârstă de 36 de ani, a fost în centrul atenţiei pentru evoluţia sa la breakdance la Jocurile Olimpice de la Paris, stârnind o avalanşă de critici online. O serie de articole conţinând acuzaţii neverificate au pus de atunci sub semnul întrebării modul în care Gunn şi-a asigurat locul la Jocuri.

Dar, după ce a circulat o petiţie care îi descria apariţia şi comportamentul ca fiind „lipsite de etică”, Comitetul Olimpic Australian a ripostat. Acesta a descris textul găzduit pe platforma Change.org, care a atras 46.000 de semnături, ca fiind „jignitor, înşelător şi intimidant” şi a cerut ca acesta să fie retras imediat. „Petiţia conţine numeroase falsuri menite să stârnească ura împotriva unui atlet care a fost selectat pentru echipa olimpică australiană în urma unui eveniment de calificare şi a unui proces de nominalizare transparent şi independent”, a declarat AOC.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Mişcările lui Gunn, care au inclus mimarea unui cangur, şi treningul verde oficial uşor demodat pe care l-a purtat în loc de haine de stradă, au fost chiar parodiate în întreaga lume, în special de Jimmy Fallon, gazda unui talk show american de noapte.

Dar ea a câştigat, de asemenea, sprijinul colegilor săi australieni, inclusiv Jess Fox, dublu medaliat cu aur la canotaj. „Oamenii sunt atât de rapizi în a fi răi. Ea nu merită asta”, a declarat Jess Fox la întoarcerea sa în Australia, miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.