Ciclistul din Eritreea, Biniam Girmay s-a impus luni în etapa a treia din Turul Franţei, devenind al treilea ciclist african din istorie care câştigă o etapă în Marea Buclă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biniam Girmay (24 de ani), de la Intermarche-Wanty, s-a impus luni în etapa cu numărul trei a Turului Franţei, câştigând sprintul de la Torino, în faţa columbianului Fernando Gaviria şi a belgianului Arnaud De Lie, după ce marele favorit pentru sprint, belgianul Jasper Philipsen, a fost implicat într-o cădere colectivă la puţin peste doi kilometri până la sosire. În acest context, slovenul Tadej Pogacar a întârziat şi tricoul galben a trecut la Richard Carapaz, primul ecuadorian care a îmbrăcat tricoul galben în Turul Franţei.

Biniam Girmay, care a câştigat în 2022 şi o etapă în Turul Italiei, a devenit al treilea african cu victorie de etapă în Turul Franţei, după sud-africanii Daryl Impey (contra cronometru pe echipe în 2007) şi Rob Hunter (etapa a 11-a în 2007).

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.