Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, după şedinţa Comitetului Executiv, că grupările din liga a II-a vor trebui să depună, inaintea sezonului, o garanţie de 50.000 de lei, potrivit sistemului de licenţiere pentru eşalonul secund. O garanţie, de 20.000 de lei, va fi necesară şi în cazul cluburilor din liga a III-a. Grupările pierd garanţia dacă se retrag pe percursul sezonului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Vom avea un nou sistem de licenţiere la cluburile de liga a doua şi se numeşte regulament de certificare a condiţiilor de participare pentru liga a doua. A fost un proiect pilot, am testat timp de un an şi susţinerea cluburilor a fost una foarte mare, ceea ce a determinat să îl impunem ca un regulament cadru. După ce am văzut rezultatele de la liga 1, ne-am dorit să avem aceleaşi rezultate şi la liga a doua. În acest regulament vom găsi şi o garanţie de participare şi cluburile de liga a doua vor trebui să plătească această garanţie de 50.000 de lei pe care îi vor recupera în ultima lună a sezonului competiţional. Acelaşi lucru îl vom introduce şi la liga a III-a, dar suma va fi de 20.000 de lei, la începutul anului viitor, când vom introduce un sistem de licenţiere şi la liga a treia. Astfel ne vom asigura că vom reduce numărul de echipe care să se retragă de la un sezon la altul", a declarat Burleanu, într-o conferinţă de presă.

Cluburile din liga a doua vor fi obligate să aibă pe teren la meciurile din campionat doi jucători sub 20 de ani.

"Tot în şedinţa de astăzi au fost unele modificări ale ROAF. Şi dacă până acum cluburile din liga a doua avea obligativitatea de a avea trei jucători sub 22 de ani, din sezonul 2019 vor avea obligaţia să aibă în primul 11 doi jucători sub 20 de ani, născuţi în 2000. Ne dorim astfel să creăm o punte de legătură între naţionala <under 19> şi liga a doua", a explicat şeful FRF.

Calitatea suprafeţelor de joc, o probelmă în această perioadă, a fost de asemenea în atenţia Comitetului Excetuiv al FRF.

"O altă decizie este legată de obligativitatea cluburilor de a avea o persoană care să aibă grijă de terenurile de joc şi va exista o certificare a acestor persoane. Începând cu viitorul sezon, omologarea va putea fi ridicată pe o perioadă limitată de timp dacă vom identifica la liga I, a doua sau a treia terenuri care nu corespund şi clubul respectiv va trebui să găsească un alt stadion pentru disputarea meciurilor oficiale. Tot din sezonul următor în liga 1 nu se va mai putea juca pe terenuri cu gazon
artificial. Toate terenurile trebuie să fie cu gazon natural sau hibrid", a adăugat Burleanu.

El a precizta că selecţionerul Cosmin Contra a prezentat membrilor Comitetului Executiv un raport după participarea echipei naţionale în Liga Europa.

"Un alt subiect pe ordinea de zi a fost o prezentare a selecţionerului Cosmin Contra care a prezentat un raport în faţa membrilor comitetului executiv. Partea bună este că suntem neînvinşi în acest an şi un alt aspect pozitiv atitudinea jucătorilor de la nivelul lotului naţional şi debutul jucătorilor tineri în număr foarte mare. Şi acest lucru este îmbucurător pentru că o echipa naţională trebuie să producă", declarat Burleanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.