Naţionala de baschet masculin tineret a României a câştigat duminică, la Piteşti, finala Campionatului European, Divizia B, după ce a învins reprezentativa Ucrainei, scor 80-58 (43-30), în prezenţa a peste 2.000 de fani şi a preşedintelui FIBA Europe. La ediţia din 2025, ambele echipe vor juca în Divizia A valorică a continentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După o evoluţie entuziasmantă şi în aplauzele a peste 2.000 de fani din Piteşti Arena, principalii marcatori tricolori au fost Bădălău 22 puncte, Oinaru 14, Lungu 10, Antonescu 8, Diaconescu 8, Şomăcescu 7.

 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

La finală a asistat şi Jorge Garbajosa, preşedintele FIBA Europe, alături de Carmen Tocală, vicepreşedinte al forului continental şi preşedinte al FR Baschet.

România s-a calificat în sferturi din postura de lider al grupei D, cu patru victorii: 73-70 cu Estonia, 86-76 cu Georgia, 81-44 cu Albania, 91-81 cu Bulgaria. În sferturi, tricolorii au învins Ungaria, cu 94-62, iar în semifinale au dispus de Finlanda, cu 77-72.

FOTO: FRB
FOTO: FRB

România va evolua doar pentru a treia oară în Divizia A valorică a Campionatului European de tineret, după ediţiile din 2008 şi 2018.  

Tot duminică, în finala pentru medalia de bronz, Finlanda - Olanda, scor 73-56. Finlanda a promovat şi ea în prima divizie valorică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.