Jocurile Paralimpice de la Paris au început, miercuri, cu o ceremonie în inima capitalei Franţei. Competiţia a fost declarată deschisă de preşedintele francez Emmanuel Macron. România este reprezentată de şase sportivi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Place de la Concorde şi Champs-Elysées au primit miercuri 4.400 de sportivi paralimpici din 184 de delegaţii, care au sărbătorit începutul celor 11 zile de competiţie.

Ceremonia a avut loc, la fel ca deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris, în afara limitelor unui stadion, cu sportivii defilând pe faimosul bulevard, culminând cu un spectacol şi deschiderea oficială a Jocurilor Paralimpice în piaţa emblematică în faţa a mii de spectatori.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

“Jocurile Paralimpice de la Paris au început. Franţa este mândră să primească para-sportivi din întreaga lume! Să visăm măreţ împreună”, a notat Emmanuel Macron pe X, postând şi imagini cu momentul în care a declarat deschisă competiţia.

“Nu vor fi tăieri de capete sau asaltul Bastiliei. În această seară, începe revoluţia paralimpică”, a spus la evenimentul de miercuri seară Tony Estanguet, preşedintele Paris 2024, potrivit Le Figaro. "De fiecare dată când veţi câştiga, vom fi mândri împreună şi o ţară întreagă se va schimba, iar lumea va progresa. Fiecare dintre emoţiile pe care le veţi împărtăşi cu noi va purta un mesaj care nu va dispărea niciodată. Aceasta este revoluţia paralimpică”.

România este reprezentată la Jocurile Paralimpice de şase sportivi, la trei discipline:

Para Judo nevăzători: Alexandru Bologa şi Daniel Vargoczki

Para Ciclism: Eduard Novak şi Theodor Matican

Para Tenis de masă: Camelia Ciripan şi Bobi Simion

Portdrapelul delegaţiei române a fost miercuri Camelia Ciripan. La ceremonia de închidere purtător de drapel va fi Alexandru Bologa.

Primii sportivi români care vor intra în competiţie vor fi Camelia Ciripan şi Bobi Simion, joi, de la ora 18:45, în proba de dublu mixt, împotriva perechii japoneze Yuri Tomono şi Koyo Iwabuchi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.