Arabia Saudită a anunţat că va construi un stadion cu o capacitate de 92.000 de locuri în Riad, arenă care să poată găzdui evenimente internaţionale majore, în condiţiile în care regatul pare pregătit să câştige dreptul de a găzdui Cupa Mondială din 2034, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministerul saudit al Sporturilor a dezvăluit proiectul aprobat pentru stadion, care este programat să fie finalizat în al patrulea trimestru al anului 2029, potrivit agenţiei de presă de stat SPA.

Stadionul va fi baza principală a echipei naţionale saudite şi va face parte dintr-un complex sportiv cu o sală de sport interioară, o piscină olimpică şi alte facilităţi. Acesta va fi numit după regele saudit Salman.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"Acest design a fost ales din mai multe propuneri depuse de şase companii internaţionale, asigurându-ne că îndeplineşte cerinţele FIFA şi standardele de durabilitate şi excelenţă arhitecturală", a precizat SPA.

În martie, Arabia Saudită şi-a lansat campania pentru găzduirea Cupei Mondiale din 2034. Candidatura este aproape sigură de reuşită datorită absenţei oricărei alte manifestări de interes înainte de termenul limită stabilit de FIFA la sfârşitul anului trecut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.