Circulaţia rutieră se desfăşoară, miercuri dimineaţă, în condiţii de vizibilitate scăzută pe mai multe drumuri din judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea şi Constanţa, dar şi pe autostrăzile A2 şi A4, din cauza ceţii. De altfel, aceste zone se află sub atenţionare Cod galben de ceaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, la ora 6.40, este semnalată ceaţă, care scade vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea şi Constanţa.

De asemenea, a scăzut vizibilitatea în trafic sub 200 de metri şi pe autostrăzile A2 Bucureşti-Constanţa şi A4 Ovidiu-Agigea.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Pe timp de ceaţă, recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din faţă şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie să atragem atenţia şi pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic”, a transmis Centrul Infotrafic.

În ceea ce priveşte circulaţia pe autostrăzi în aceste condiţii meteorologice, trebuie respectate şi alte reguli specifice: şoferii să nu oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă, iar în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată  pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineaţă, atenţionări Cod galben de ceaţă, care determină vizibilitate redusă, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, pentru judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea şi Constanţa.

Codul galben este în vigoare până la ora 8.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.