Vicepreşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România, medicul Smărăndiţa Păcuraru, afirmă că un proiect legislativ pus în dezbatere publică ar urma să reducă nivelul pe care medicii stomatologi care acordă servicii prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate îl pot deconta. Concret, stomatologii nu vor mai putea depăşi cu 10 procente valoarea din contract, iar sumele nedecontate într-o lună nu vor mai putea folosite în luna următoare, cum se întâmpla până în prezent.
”De două zile, în dezbatere publică a apărut un proiect care să aducă nişte modificări la contractul-cadru, prin care noi nu mai avem voie să depăşim plafonul lunar cum puteam înainte, că puteam depăşi cu 10%, banii pe care nu îi cheltuim nu se mai reportează sau nu se mai fac regularizările trimestriale. Şi ne dăm seama că şi aici este o mare problemă, pentru că noi decontam mai mult ca să putem rezolva mai mulţi pacienţi şi acum ne dăm seama că cu ce bani am depăşit plafonul acei bani nu vor mai fi decontaţi”, a declarat Smărăndiţa Păcuraru, joi seară, la
Medika Tv.
La rândul său, secretarul general al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, Dan Căminescu, a afirmat că la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate există un grup de lucru care discută problemele din stomatologie.
”Există un grup de lucru stabilit la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în care se află şi membri din conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi, şi unde încercăm să discutăm toate aceste probleme. Mulţumesc pe această cale conducerii CNAS pentru deschiderea de care dă dovadă şi pentru faptul că sunt dispuşi să asculte un punct de vedere pertinent şi să ţină seama de el”, a afirmat Dan Căminescu.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.