Ministerul Apărării a anunţat, miercuri seară, că un MIG a pierdut legăura cu turnul de control şi a dispărut de pe radar, fără a se cunoaşte starea pilotului sau a aeronavei. În zonă au fost demarate acţiuni de căutare. Ulterior, instituţia a explicat că un elicopter care a plecat în căutarea MIG-ului a dispărut şi el de pe radar, iar apoi a fost confirmată prăbuşirea. Toţi cei şapte militari care erau la bord, între care doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române, au murit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 

CITEȘTE ȘI Ministerul Apărării: Şapte militari şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din judeţul Constanţa, fiind la bord şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române / Cel mai tânăr militar avea 27 de ani / Cine sunt victimele
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
CITEȘTE ȘI Preşedintele Klaus Iohannis: Îmi exprim profundul regret şi deplina compasiune pentru pierderea vieţii a şapte militari de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

UPDATE: Şeful Direcţiei informare şi relaţii publice din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Constantin Spânu, a declarat, la Antena 3, că elicopterul s-a prăbuşit. 

“În cazul elicopterului care a plecat în căutare şi salvarea MIG-ului 21 Lancer se confirmă din păcate prăbuşirea, la 11 kilometri de aerodrom, în zona localităţii Gura Dobrogei. Din păcate, toţi cei cinci membri ai echipajului şi-au piedut viaţa. În continuare se execută operaţiunile de căutare-salvare pentru pilotul aeronavei MIG 21 Lancer, nu avem încă la acest moment confirmarea prăbuşirii şi nu avem detalii despre starea pilotului”, a afirmat Spânu.

Despre MIG şi pilotul acestuia nu există încă informaţii. 

UPDATE: ”Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control şi a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44”, a transmis ministerul Apărării.  

Potrivit sursei citate, pilotul raportase condiţii de vreme nefavorabilă şi primise ordin să se întoarcă la bază. 

”Ultima poziţie cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localităţii Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaşte starea echipajului sau a aeronavei. Şi în acest caz s-au declanşat operaţiunile de căutare-salvare”, a mai precizat ministerul.  

Instituţia explică faptul că nu sunt încă informaţii certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR. 

 UPDATE: ”Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac si Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Apărării.  

Sursa citată a precizat că nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului şi a aeronavei. 

”Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgenţă spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenţie ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă”, a mai transmis instituţia.   

ŞTIRE INIŢIALĂ: Autorităţile din judeţul Constanţa au confirmat, miercuri seară, că s-a înregistrat un ”incident aviatic”, fără a preciza natura acestuia. 

Sursa citată a menţionat doar că informaţiile vor fi oferite de către reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale. 

Din primele date, un avion militar ar fi căzut. Nu se cunoaşte deocamdată zona în care s-a produs incidentul şi dacă există victime. 

Ministeru Apărării nu a oferit deocamdată detalii. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.