În punctele de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungară se înregistrează, luni, timpi de aşteptare ridicaţi pe sensul de ieşire din ţară pe arterele destinate camioanelor, în urma restricţiilor de circulaţie impuse, pentru autovehiculele de transport marfă, în perioada week-end-ului, pe teritoriul Ungariei. În plus, autorităţile ungare fac verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport. Timpii de aşteptare ajung la 240 de minute.
"A fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară, atât în P.T.F. Nădlac II (se lucrează pe 7 artere), cât şi în P.T.F. Vărşand (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş II (se lucrează pe 2 artere) şi PTF Petea (2 artere). Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze inclusiv suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automărfarelor”, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al Poliţiei de Frontieră.
La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se fac în comun cu autorităţile maghiare, sens în care Poliţia de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară.
Totodată, în primele ore ale zilei, de la ridicarea restricţiilor impuse de autorităţile maghiare în fiecare sfârşit de săptămână, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 2.600 de automarfare, dintre care 2.000 au fost pe sensul de ieşire.
Timpii de aşteptare pentru camioane sunt, potrivit Poliţiei de Frontieră, la Nădlac - 50 de minute; la Vărşand - 150 de minute; la Petea - 240 de minute.
Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.