Un cont fals de Facebook, deschis în numele operatorului local de transport din Ploieşti, promite abonamente pentru mijloacele de transport în comun valabile 6 luni, la preţul de 11,75 lei, solicitând informaţii personale şi financiare ale celor care vor să beneficieze de aşa-numita „ofertă specială”. Compania de transport public din Ploieşti atrage atenţia asupra faptului că respectivul cont nu îi aparţine şi că nu solicită informaţii personale sau financiare prin intermediul e-mailurilor, mesajelor text sau reţelelor sociale pentru concursuri sau promoţii, site-ul oficial al companiei fiind singura sursă autorizată pentru obţinerea de informaţii referitoare la serviciile oferite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Compania de transport public din Ploieşti, Transport Calatori Express (TCE) SA, firmă deţinută de către Consiliul Local Ploieşti atrage atenţia asupra faptului că o pagină falsă de Facebook, intitulată „Cardul de transport public din Ploiesti” foloseşte, fără niciun drept, sigla companiei. 
Respectiva pagină promite abonamente valabile 6 luni, pentru suma de 11,75 lei, susţinând că oferta include doar 500 astfel de abonamente şi invitându-i pe cei care doresc să beneficieze de aceatsă „oportunitate unică” să acceseze un link.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
Anunţul are şi comentarii precum: „Am cumpărat cardul şi sunt foarte mulţumit! E atât de convenabil să nu mai trebuiască să cumpăr bilete de fiecare dată”
„Operatorul Local de Transport SC TCE SA doreşte să informeze publicul larg despre apariţia unor tentative de fraudă în mediul online, care utilizează în mod neautorizat numele şi identitatea vizuală a companiei noastre. Am fost informaţi despre existenţa unor postări pe reţelele sociale care solicită cetăţenilor să furnizeze informaţii personale sau financiare, sub pretextul oferte speciale sau achiziţii de bilete în numele SC TCE SA. Un cont fals de Facebook, care nu reprezintă Societatea Transport Calatori Express SA , promovează vânzarea de carduri de călătorie tip abonament de 6 luni pentru suma de 11,75. Pentru a părea cât mai credibil anunţul, pe pagina respectivă există şi comentarii false. Vă anunţăm pe această cale este vorba de o tentativă de fraudă în numele Transport Calatori Express SA şi vă recomandăm să nu accesaţi link-ul postat în anunţ”, transmit, marţi, reprezentanţii companiei de transport public din Ploieşti.
Aceştia precizează că au semnalat tentativa de fraudă şi folosirea fără drept numelui şi însemnelor oficiale atât pe Facebook, cât şi autorităţilor competente. 
„Aceste mesaje sunt false şi nu sunt în niciun fel asociate cu activitatea noastră.SC Transport Călători Express SA subliniază că: Nu solicităm informaţii personale sau financiare prin intermediul e-mailurilor, mesajelor text sau reţelelor sociale pentru concursuri sau promoţii.  Site-ul oficial al companiei este singura sursă autorizată pentru obţinerea de informaţii referitoare la serviciile noastre. Adresa oficială a site-ului este: www.ratph.ro”; precizează reprezentanţii companiei
Ei recomandă cetăţenilor să fie vigilenţi şi să nu ofere informaţii personale sau financiare în urma mesajelor nesolicitate, iar în cazul în care primiţi astfel de mesaje, în numele firmei de transport public  vă rugăm să le raportaţi imediat la autorităţile competente şi să ne informaţi la adresa de e-mail: office@ratph.ro.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.