Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat că mii de apeluri s-au înregistrat la 112 în weekendul cu primul cod roşu extins de caniculă şi a precizat că în perioada 12 – 14 iulie, din totalul de 59.571 de apeluri care au constituit urgenţe, 44,07% au fost situaţii medicale. Cele mai multe apeluri au fost înregistrate în Bucureşti - Ilfov şi Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”Pe perioada de valabilitate a primului cod roşu de caniculă extins pentru mai mult de jumătate din ţară, operatorii STS ai Serviciului de urgenţă 112 au preluat 96.597 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112. În weekendul 12 - 14 iulie, la nivel naţional, cea mai mare parte a apelurilor la 112 au vizat urgenţe medicale din competenţa echipajelor de Ambulanţă şi SMURD. Din totalul de 59.571 de apeluri care au constituit urgenţe, un procent de 44,07% au fost situaţii medicale însemnând 26.250 de cazuri”, au transmis, luni, reprezentanţii STS. 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Ei au adăugat că cele mai multe apeluri s-au înregistrat în data de 14 iulie, când 7.475 de apelanţi au sesizat probleme clasificate de către operatorii 112 în categorii precum probleme respiratorii severe, persoane conştiente căzute în locuri publice sau cu probleme medicale manifestate în zone publice, accidente determinate de factori de mediu – caniculă, hipertermie, temperaturi extreme, respectiv urgenţe medicale diverse, ceea ce reprezintă 5 apeluri în fiecare minut.
”Încărcarea cea mai mare a activităţii Serviciului de urgenţă 112 s-a resimţit în acest weekend în judeţele Bucureşti-Ilfov (14.946 apeluri), Constanţa (5.363 apeluri), Iaşi (4.325 apeluri), vizate de temperaturi extreme şi indice de disconfort ridicat”, a precizat sursa citată.
Reprezentanţii STS au mai declarat că în acest sfârşit de săptămână cu temperaturi ridicate, la 112 au fost semnalate 1.426 incendii de vegetaţie uscată, fiind alertate în cel mai scurt timp dispeceratele de urgenţă ale ISU-SMURD din toată ţara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.