Sindicatul Europol relatează, miercuri, situaţia unui poliţist din Buhuşi atacat cu sapa de un bărbat surprins când a rănit o persoană şi a distrus mai multe bunuri. Poliţistul a reuşit să se ferească pentru a nu fi lovit în cap, dar a fost rănit la umăr, însă procurorul a încadrat fapta ca lovire, şi nu tentativă de omor sau ultraj, "pentru că agresorul ar fi declarat că s-a speriat şi nu şi-a dat seama că loveşte cu sapa un poliţist". "Cum să mai ceri unui poliţist să intervină prompt şi să-şi rişte viaţa pentru a o salva pe a altora, când inclusiv procurorul subminează autoritatea poliţiei şi încurajează astfel de fapte prin deciziile sale?!", se întreabă sindicaliştii.
"Azi-noapte, singura patrulă de ordine publică, în serviciu, din oraşul Buhuş, formată dintr-un poliţist şi un poliţist local, în urma unui apel 112, a fost solicitată să intervină într-un caz în care se reclama faptul că un bărbat a pătruns fără drept într-un imobil, unde a produs vătămări corporale unei persoane şi a distrus mai multe bunuri. La vederea semnalelor luminoase ale autospecialei şi a patrulei, agresorul s-a repezit spre poliţist şi a încercat să îl lovească cu o sapă în cap. Doar reflexul colegului nostru a făcut ca în acest moment să nu vorbim despre o tragedie, pentru că a reuşit să îşi ferească capul, iar lovitura s-a produs în dreptul umărului", afirmă reprezentanţii Sindicatului Europol.
Ei adaugă că poliţistul l-a imobilizat pe agresor, însă procurorul nu a încadrat fapta ca tentativă de omor sau ultraj.
"Poliţistul a reuşit în cele din urmă să îl imobilizeze pe autor, iar ulterior a fost transportat de urgenţă la spital unde a primit îngrijiri medicale şi i-a fost suturată rană provocată de lovitura cu sapa. Ce este însă absolut REVOLTĂTOR este faptul că procurorul sesizat a refuzat să încadreze fapta ca fiind «tentativă de omor» sau cel puţin «ultraj», în condiţiile în care intenţia agresorului de a-l lovi în cap pe poliţist a fost clară. Mai mult, procurorul a motivat gestul său de a încadra fapta ca fiind o banală infracţiune de «lovire» pentru că agresorul ar fi declarat că s-a speriat şi nu şi-a dat seama că loveşte cu sapa un poliţist. Cum să mai ceri unui poliţist să intervină prompt şi să-şi rişte viaţa pentru a o salva pe a altora, când inclusiv procurorul subminează autoritatea poliţiei şi încurajează astfel de fapte prin deciziile sale?!", arată sursa citată.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.