Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) face apel la clasa politică din România să devină responsabilă şi la PSD să găsească oameni potriviţi pentru noul Guvern, spunând că nu românii nu trebuie ”să deconteze războaiele politice”.
Sindicatele din învăţământ solicită responsabilitate din partea politicienilor pentru ca România să nu ajungă în instabilitate economică şi socială din cauza unor neînţelegeri din PSD. De asemenea, sindicaliştii fac apel la conducerea PSD să găsească oamenii potriviţi care să facă parte din noul Executiv, spunând că e nevoie de profesionişti care să se ocupe de domeniile pe care le reprezintă, dar şi de continuitate în proiectele începute.
”Românii nu sunt obligaţi să deconteze războaiele politice sau interesele unor grupuri din interiorul partidelor politice. Credem într-un singur lucru: sunt milioane de români care merită respect pentru seriozitatea şi implicarea de care dau dovadă, prin modul în care contribuie la dezvoltarea acestei ţări. Aşteptăm însă o schimbare radicală a modului în care politicienii se raportează la românii cinstiţi, în faţa cărora trebuie să fie responsabili după ce aceştia le-au oferit încrederea prin vot”, arată sindicaliştii.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Ei reamintesc problemele pe care le au angajaţii din sistemul de învăţământ, dar şi sistemul în sine, pentru care aşteaptă rezolvări, precum elaborarea unui ordin de ministru privind modul de calcul pentru plata cu ora şi cumulul, reîncadrarea personalului didactic de predare, modificarea programelor şcolare, stabilirea planului-cadru pentru învăţământul liceal, aflat în dezbatere publică până la finalul lunii ianuarie, stabilirea programelor şcolare pentru învăţământul special, conform noilor planuri-cadru, aprobate în luna decembrie 2017, formarea cadrelor didactice, actualizarea normativelor pentru personalul nedidactic şi didactic auxiliar; stabilirea regulamentului de sporuri acordate pentru condiţii de muncă, acordarea sporurilor pentru personalul didactic care lucrează în zone izolate, stabilirea nomenclatorului bolilor profesionale, stabilirea incompatibilităţilor de ordin medical cu funcţia didactică, stabilirea metodologiei de calcul a dobânzilor acordate prin hotărâri judecătoreşti, stabilirea salariilor pentru funcţiile de conducere.
FLSI atrage atenţia că Executivul trebuie să găsească soluţii şi pentru modificarea Legii pensiilor, dar şi pentru modificarea grilei de salarizare din Legea cadru 153/2017, în care este încadrat personalul didactic, întrucât există diferenţe uriaşe faţă de alte categorii sociale.
Sindicaliştii reamintesc Opoziţiei că politicienii trebuie să facă o schimbare.
„Aşteptăm ca politicienii acestei ţări să dea dovadă de interes şi respect faţă de oamenii oneşti din această ţară şi să lase deoparte interesele personale”, susţin ei, precizând, de asemenea, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să dea dovadă de echilibru.
„Să nu uităm că 2018 nu este un an oarecare, este anul în care România sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri. Din păcate, clasa politică din România, prin ceea ce face, contribuie la dezbinarea acestui popor şi calcă în picioare principiile înaintaşilor care au contribuit la făurirea României Mari”, mai scrie FSLI.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.