Sindicaliştii Gărzii de Mediu care au intrat miercuri în grevă generală, nemulţumiţi de inechităţile salariale, merg la negocieri cu reprezentanţii Ministerului Mediului şi ar putea suspenda greva generală dacă cererile lor vor fi soluţionate. Reprezentanţii Ministerului Mediului spun că protestul angajaţilor Gărzii de Mediu este legitim, întrucât aceştia au cele mai mici salarii dintre organele de control, salariul minim net fiind de 1.500 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedintele Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu, Valentin Neagoe, a declarat, pentru News.ro, că o delegaţie a protestatarilor va intra la negocieri cu reprezentanţii Ministerului Mediului, atenţionând că în cazul în care nu vor ajunge la o înţelegere, greva generală va continua.

CITEȘTE ȘI Angajaţii Gărzii de Mediu din toată ţara, în grevă generală. Garda de Mediu Alba: Vom continua greva până la rezolvarea revendicărilor noastre. UPDATE
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

"Chiar acum am primit o invitaţie din partea Ministerului Mediului pentru a merge la negocieri. Dacă nu ajungem la nicio înţelegere, deşi eu sper să ajungem, vom continua greva generală”, a spus Neagoe.

Reprezentanţii Ministerului Mediului au declarat, pentru News.ro, că acţiunile de protest ale angajaţilor Gărzii de Mediu sunt legitime, întrucât au cele mai mici salarii dintre corpurile de control din subordinea instituţiei, salariul mediu net fiind de 1.500 de lei. Aceştia au precizat că speră ca inechităţile salariale şi nemulţumirile Gărzii de Mediu să se rezolve odată cu Legea salarizării.

Angajaţii Gărzii de Mediu din toată ţara au declanşat, miercuri, de la ora 8.00, greva generală pe termen nelimitat, indignaţi de inechităţile salariale din domeniul protecţiei mediului, în condiţiile în care salariile lor au rămas la nivelul din 2009.

Pe timpul grevei, comisarii de mediu stau în birouri, fără a desfăşura activităţi cu publicul şi fără a face controale. 

"Inechităţile salariale sunt atât comparativ cu angajaţii din Ministerul Mediului, cât şi cu angajaţii altor autorităţi de control, cum este cazul comisarilor Gărzii Forestiere. Spre exemplu, salariul mediu net al unui comisar de mediu este de 1.500 de lei, în timp ce cel al unui comisar al Gărzii Forestiere este de 4.000 de lei", a declarat pentru News.ro Valentin Neagoe.

Greva generală vine după un protest spontan al comisarilor de mediu, care a avut loc în 26 aprilie. Atunci, angajaţii Gărzii de Mediu Vrancea au întrerupt programul de lucru pentru două ore, în timp ce comisarii de la Buzău, care se aflau în instituţie, au închis uşa de acces pe durata protestului.

Sindicaliştii spun că de la acţiunea de luna trecută guvernanţii nu şi-ar fi manifestat dorinţa de a soluţiona problemele existente în sistem, ceea ce i-a determinat pe comisarii de mediu la un protest radical, şi anume greva generală.

Potrivit sindicaliştilor, protestul se va încheia atunci când angajaţii Gărzii de Mediu vor avea semnale de la guvernanţi că revendicările lor sunt luate în seamă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.