Angajaţii din Serviciile de Ambulanţă care în urmă cu şapte luni au anunţat declanşarea unui protest, care nu afectează acordarea asistenţei medicale în regim de urgenţă, solicită primului ministru Marcel Ciolacu o întâlnire de urgenţă pentru a discuta problemele din acest sistem. Aceştia reclamă probleme „natură organizatorică, de dezvoltare, dotare şi nu în ultimul rând de drepturi corespunzătoare activităţii specifice pentru personalul din Serviciile Publice de Ambulanţă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale «Ambulanţa» din România anunţă continuarea protestului naţional declanşat în 22 noiembrie 2022 în Serviciile Publice de Ambulanţă, fără a afecta activitatea de acordare a asistenţei medicale de urgenţă. Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale Sindicale «Ambulanţa» din România a hotărât continuarea protestului naţional declanşat de mai bine de şapte luni, pentru următoarele motive: Refuzul şi ignoranţa fostului Premier Nicolae-Ionel Ciucă faţă de protestul naţional declanşat pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă Serviciile Publice de Ambulanţă, de a avea o întâlnire cu reprezentanţii FNSAR, în vederea soluţionării. Urgentarea întâlnirii cu actualul Premier Marcel Ciolacu, solicitarea făcută de conducerea FNSAR după preluarea funcţiei de premier” se arată într-un comunicat dat publicităţii luni de către federaţia sindicală.
Conform sursei citate, problemele pe care sindicaliştii vor să le aducă în atenţia premierului sunt „de natură organizatorică, de dezvoltare, dotare şi nu în ultimul rând de drepturi corespunzătoare activităţii specifice pentru personalul din Serviciile Publice de Ambulanţă”. 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Preşedintele Federaţiei, Gheorghe Chiş, a declarat pentru News.ro că sindicaliştii au aşteptat în ultimele luni pentru a avea discuţii cu premierul, pentru că, deşi reprezentanţii angajaţilor din serviciile de ambulanţă au avut numeroase discuţii cu ministrul Sănătăţii, unele dintre problemele reclamate nu ţin de competenţele ministrului Sănătăţii.  
„Din punctul de vedere al organizării am fost blocaţi în ceea ce priveşte crearea de substaţii în serviciile de ambulanţă, din anul 2014 până în prezent, ceea ce nu e normal să depindă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Asta este o aberaţie şi e normal ca aceste lucruri să se termine, pentru că nu suntem subordonaţi ISU. De asemenea, pentru centrele de pregătire continuă trebuie să primim avizul de la DSU. Pe partea de dotare, ştiţi bine situaţia parcului de ambulanţe este într-o stare critică, l-am atenţionat deja pe Guvern şi toţi factorii politici, în 22 noiembrie 2022, că dacă nu se va întâmpla nimic până în toamna acestui an, noi vom intra într-un blocaj tehnic destul de avansat şi de grav. Ne găsim în luna iulie şi iată că nu s-a întâmplat nimic”, a declarat pentru News.ro Gheorghe Chiş. 
Acesta a explicat de asemenea că, în ceea ce priveşte drepturile angajaţilor, organizaţiile care reprezintă angajaţii din ambulanţă nu au fost consultate pe tema drepturilor angajaţilor din sănătate. 
„Vrem să avem discuţii şi pe deblocarea Legii 5 care se referă la Statutul personalului profesionist-operativ de intervenţie din unităţile civile care asigură asistenţa medicală de urgenţă, statut care prevede multe obligaţii pe care noi trebuie să ni le asumăm dar şi unele drepturi privind condiţiile speciale de muncă”, a adăugat Gheorghe Chiş.
Sindicaliştii precizează că decizia de a continua cu alte acţiuni sindicale suplimentare sau de a înceta acţiunile sindicale în Serviciile Publice de Ambulanţă, va fi luată funcţie de rezultatele întâlnirii cu premierul României Marcel Ciolacu şi membrii Guvernului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.