Institutul Clinic Fundeni s-a confruntat, marţi, cu o pană de curent, zonele critice fiind alimentate cu ajutorul generatoarelor. Unitatea a fost realimentată, iar echipele de intervenţie ale furnizorului încearcă să restabilească alimentarea întregii zone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”PPC-Enel a reuşit să restabilească din reţeaua proprie alimentarea cu energie electrică pentru Spitalul Fundeni. Se lucrează la foc automat pentru remedierea avariei”, au transmis reprezentanţii Ministerului Energiei.

Potrivit acestora, au fost puse toate generatoarele în funcţiune.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Echipe ale Reţele Electrice intervin pentru restabilirea în cât mai scurt timp a alimentării cu energie electrică pentru Spitalul Fundeni şi clienţii afectaţi din zona. În unitatea spitalicească au fost pornite grupuri electrogene, iar consumatorii vitali sunt alimentaţi”, a transmis, marţi, compania furnizoare.

Reprezentanţii acesteia precizează că ”incidentul a survenit pe fondul nivelului ridicat al consumului şi temperaturilor caniculare, care pun presiune asupra reţelelor”.

Aproape toată ţara se află sub cod roşu de caniculă, temperaturile ajungând la 42 de grade ziua, iar nopţile vor fi tropicale.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat luni, după Comitetul ministerial pentru sectorul energetic, convocat în contextul caniculei, că nu există un risc asupra echilibrului sistemului energetic naţional, sau riscul unor avarii generalizate, pe zone largi, ci doar anumite probleme strict locale.

El a precizat că ministerul căută soluţii să crească producţia hidro, pe vârfurile de consum, mai ales seara. Faptul că suntem în această situaţie în care mai căutăm 50 de megawaţi aici, 20 de megawati dincolo, este consecinţa unor decenii în care statul nu a investit în sectorul energetic, a arătat Burduja.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.