Medicul Mihai Băican, specialist în traumatologie sportivă, competenţe în ozonoterapie şi medicină hiperbară, a explicat care sunt beneficiile ozonoterapiei în ajutarea unor pacienţi care suferă de diferite boli. El spune că prevenţia este cea mai importantă şi a subliniat că această terapie nu exclude tratamentele medicale, ci doar le completează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Ozonoterapia este o terapie deosebită, extrem de eficientă, o terapie care oferă satisfacţie atât pacienţilor cât şi celor care practică ozonoterapia şi care în esenţă constă în administrarea unei forme de oxigen, sub formă de ozon, de 3 atomi de exigen, atât pe cale sistemică, cel mai cunoscut fiind autohemoterapia şi sub formă de infiltraţii locale, subcutanate de regulă, un efect foarte bun antiinflamator”, a declarat Mihai Băican, miercuri seară, la Medika TV.
 
Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Doctorul a explicat că totul porneşte de la o consultaţie medicală, cu evaluarea stării de sănătate a pacientului.
 
”Totul porneşte de la o consultaţie medicală, evaluarea stării de sănătate a pacientului, evaluarea constantelor biologice a acestuia şi ulterior se decide tratamentul, dacă discutăm despre administrare sistemică şi atunci, aşa cum vă spuneam, cea mai cunoscută este autohemoterapia care constă în extragerea într-un kit special a aproximativ 200 ml de sânge care ulterior se amestecă cu  acest amestec de oxigen şi ozon şi se reperfuzează în aceeaşi şedinţă, înapoi în  sistemul circulator al pacientului. Toată această procedură durează undeva între 15-20 de minute. Mai sunt administrările locale care presupun o serie întreagă de injectări subcutanate ale ozonului care au acelaşi amestec de de oxigen şi ozon care sunt eficiente în patologiile coloanele vertebrale şi articulare pentru scăderea inflamaţiei sau a durerii pe care pacientul o resimte”, a spus Băican.
 
Mihai Băican a mai precizat că în ozonoterapie cea mai importantă este prevenţia.
 
”Cea mai importantă este prevenţia. Discutăm permanent depsre acest lucru. Din punct de vedere al prevenţiei, lucrurile sunt extrem de  importante pentru că ozonoterapia este un aliat de nădejde de a face faţă tuturor provocărilor zilnice, stresului care ne înconjoară, alimentaţiei deficitare şi atunci practic ozonoterapia ne ajută să  prevenim o serie întreagă de probleme, ne ajută în combaterea oboselii”, a adăugat Băican. 
 
Medicul mai spune că atunci când deja pacientul este diagnosticat cu o boală, nu se recomandă întreruperea tratamentului pentru şedinţe de ozonoterapie, dimpotrivă, este încurajat acest lucru.
 
Întrebat dacă pacienţii oncologici pot fi ajutaţi, el a explicat că ozonoterapia îi ajută foarte mult în suportarea şedinţelor de chimioterapie.
 
”În cancer ne întâlnim cu o seriede situaţi. Pe parcursul seriilor de chimioterapie constantele biologice ale pacienţilor se dergradează, de multe ori sunt în situaţia că nu pot continua aceste cure şi atunci asta este una dintre indicaţii, administrarea de şedinţe de ozonoterapie între curele de chimioterapie pentru a menţine totul într-un echilibru. În acelaşi timp compensează şi o parte mai puţin plăcută pe care aceştia o administrează în timpul acetsor cure. De asemenea, are o valoare bună după o serie de complicaţii după radioterapie, când ţesuturile sunt afectate, când există dureri în special neutopate care sunt greu de gestionat şi ozonoterapia ajută la creşterea calităţii vieţii pacientului”, a declarat Băican.
 
De asemenea, medicul a precizat că ozonoterapia poate ajuta pacienţi care su suferit AVC sau chiar diabet.
 
”Complicaţiile diabetului sunt o provocare majoră (...) în special piciorul diabetic. Rezultatele în urma terapiei hiperbare este spectaculoasă pentru aceşti pacienţi. Mulţi pacienţi ajung la noi când deja au suferit o amputare”, a mai spus Mihai Băican.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.