Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete a discutat în Emiratele Arabe Unite despre noi proiecte pentru tranziţia la energie verde a spitalelor din România. Acestea au fost definite, într-un stadiu incipient, în discuţii aplicate cu reprezentanţii International Holding Company (IHC), cu sediul în Abu Dhabi. Parteneriatul public privat s-ar putea ridica la 1 miliard de euro pentru o perioadă de 10 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul delegaţiei oficiale din Emiratele Arabe Unite, secretarul de stat Alexandru Rogobete a discutat despre potenţiale proiecte energetice, dezvoltate în cadrul unor Parteneriate Public Private (PPP-uri) pentru realizarea unui sistem integrat de eficientizare energetică a spitalelor din România”, au transmis, vineri, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Alexandru Rogobete a precizat că este vorba despre ”un potenţial proiect tip PPP, care ar putea să atragă investiţii private de până la un miliard de euro pe următorii 10 ani, în infrastructura energetică a spitalelor din România”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Discuţiile sunt într-un stadiu incipient, dar putem să proiectăm economii şi eficientizări de miliarde în sistem, fonduri care pot fi direcţionate ulterior către alte programe de investiţii, fie în echipamente medicale, fie în dotări sau în renovări”, a subliniat secretarul de stat Alexandru Rogobete.

Potrivit datelor transmise de oficialii instituţiei, cadrul proiectelor dezbătute cu experţi în energie regenerabilă şi cu experţi în infrastructura spitalelor este focalizat pe:

- Instalarea unor sisteme de schimb termic (pompe de căldură) pentru reducerea costurilor necesare pentru asigurarea agentului termic în cadrul spitalelor;

- Instalarea panourilor solare pe spitalele din România, atât pentru reducerea consumului din reţea cât şi pentru optimizarea generării de energie utilizată de unităţile spitaliceşti;

- Instalarea sistemelor digitale inteligente care au ca scop optimizarea consumului de energie, respectiv optimizarea consumului agentului termic;

”Proiectele au fost definite, într-un stadiu incipient, în discuţii aplicate cu reprezentanţii International Holding Company (IHC), cu sediul în Abu Dhabi, una dintre cele mai valoroase companii de tip holding listate în regiunea MENA, cu o capitalizare de piaţă de aproximativ USD 300 de miliarde”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.