Ministerul Sănătăţii anunţă, luni seară, că, în această primăvară, se vor investi peste 2,1 miliarde de lei în aparatură pentru asigurarea procedurilor de screening de cancer. Vor beneficia de această investiţie 48 de unităţi sanitare din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Investim peste 2.1 miliarde de lei în dezvoltarea infrastructurii medicale şi achiziţionarea de echipamente medicale noi, dedicate diagnosticării afecţiunilor oncologice. În această primăvară, un număr de 48 de unităţi sanitare din toată ţara primesc 237 de echipamente medicale noi pentru asigurarea procedurilor de screening de cancer. Programul naţional este finanţat de Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Banca Mondială”, anunţă, luni seară, Ministerul Sănătăţii.

Instituţia precizează că se deschide o nouă linie de combatere a afecţiunilor oncologice, inclusiv prin achiziţionarea de echipamente dedicate creşterii capacităţii sistemului de a diagnostica aceste cumplite afecţiuni.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Considerăm următorii ani de importanţă crucială pentru dezvoltarea capacităţii sistemului medical de a preveni, diagnostica precoce şi trata eficient afecţiunile oncologice”, au mai precizat oficialii ministerului.

Ministrul Alexandru Rafila apreciază că Programul Naţional de Control şi Combatere a cancerului ”reprezintă un efort integrat al Ministerului Sănătăţii şi al profesioniştilor din sănătate, care se concretizează prin alocări financiare substanţiale pentru prevenţia şi detectarea timpurie a afecţiunilor oncologice şi pentru dezvoltarea capacităţii spitalelor de a trata eficient boala”.

”În timp ce restul investiţiilor îşi urmează cursul (ex. 405 milioane de euro din PNRR), echipa de la Ministerul Sănătăţii deschide o nouă linie de finanţare, prin bugetul de stat, pentru achiziţionarea de echipamente medicale noi, dedicate detectării precoce a afecţiunilor oncologice. Vorbim despre echipamente CT, RMN şi mamografe în valoare de peste 140 de milioane de lei.

Lupta împotriva cancerului poate fi câştigată”, a scris, pe Facebook, Alexandru Rafila.

Oficialii ministerului reamintesc că o sumă de 405 milioane de euro au fost alocate, prin PNRR, în oncologie. Priorităţile investiţionale cuprind construcţia Institutului Regional de Oncologie Timişoara, primul de acest tip din Vestul României, dar şi construcţia altor unităţi sanitare noi, spre exemplu la Constanţa şi Giurgiu, cu secţii speciale de oncologie.

”Alături de deblocarea şi darea în folosinţă a celor 7 centre de radioterapie din Craiova, Bucureşti, Galaţi, Târgu-Mureş, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, program finanţat prin Banca Mondială, Ministerul Sănătăţii continuă implementarea priorităţilor şi liniilor de răspuns strategic la afecţiunile oncologice, prin investiţii direcţionate atât către prevenţie şi diagnosticare timpurie, cât şi către tratament la standarde cât mai ridicate”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.