Din cauza temperaturilor ridicate din ultimele, tot mai mulţi oameni au solicitat ajutorul Ambulanţei pentru a ajunge la spital cu lipotimii, pierderi de conştienţă sau chiar insolaţie. Medicul Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a explicat că cei mai vulnerabili sunt copiii, bătrânii, persoanele cu dizabilităţi, dar şi pacienţii cu afecţiuni cronice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”De aproximativ 2 săptămâni ne confruntăm cu temperaturi foarte ridicate. În ultimele 4 zile un nou val de căldură, e un nou val de tempeaturi ridicate şi a trebuit să facem faţă. La Ambulanţa Bucureşti-Ilfov în general se munceşte foarte mult în fiecare zi, însă în aceste zile a fost o provocare în plus. În ultimele 24 de ore am observat o creştere a numărului de solicitări faţă de ziua precedentă, un procent de aproximativ 6 la sută. În general la Ambulanţă se sună pentru toate motivele, indiferent că e frig, cald sau temperaturi obisnuite. De la infarctul miocardic, accidentul rutier, problemele respiratorii. Însă în aceste zile ne-am confruntat cu un număr destul de mare de  lipotimii, senzaţie de pierdere a stării de conştienţă, au fost şi cazuri de insolaţie prin expunere îndelungată la soare sau prin expunerea timp îndelungat la încălzirea de afară fără a ne proteja şi a ne hidrata în mod corespunzător”, a declarat Alis Grasu, miercuri seară, la Medika TV.

O altă categorie de persoane care a solicitat ajutorul ambulanţei a fost cea a pacienţilor cu afecţiuni cronice.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”A fost şi un număr de persoane care prezentau afecţiuni cronice şi nu au ţinut cont de sfaturile medicilor, nu au stat în incinte corect ventilate, au stat afară, nu şi-au luat medicaţie, nu s-au hidratat corespunzător şi au apărut acutizări ale bolilor cronice”, a spus Alis Grasu.

Întrebată care sunt cei mai expuşi pacieni în faţa temperaturilor crescute, Alis Grasu a răspuns că cei care sunt dependente de alte persoane.

”Cele mai vulnerabile categorii de persoane sunt în  general persoanele dependente de noi. Aici aş enumera copiii mici, persoanele cu dizabilităţi, persoanele de vârsta a treia. Persoanele cu afecţiuni cronice reprezintă o altă categorie de persoane vulnerabile la temperaturi ridicate”, a explicat Alis Grasu.

Medicul a făcut şi câteva recomandări pentru această perioadă.

”Dacă sunt obligaţi să plece de acasă în intervalul 11-18, atunci să se îmbrace corespunzător cu haine de culoare deschisă, să îşi protejeze capul cu umbrelă, pălărie, să îşi protejeze ochii şi persoanele sensibile să folosească creme de protecţie solară. Să nu plece de acasă fără o sticlă cu apă”, a subliniat Alis Grasu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.