O intervenţie în premieră a fpst realizată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, la un pacient bolnav de cancer rectal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Un bărbat în vârstă de 73 de ani a fost primul pacient oncologic internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu care a beneficiat de amputaţie de rect prin abordare laparoscopică. Această intervenţie a fost realizată în premieră de medicii Secţiei Chirurgie 2, coordonată de medicul şef Conf. Univ. Dr. Bratu Dan Georgian, la finalul săptămânii trecute, până de curând fiind posibilă doar amputaţia pe cale clasică”, au transmis reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Ei au menţionat că intervenţia pe cale laparoscopică este realizată în anumite cazuri în care starea pacientului o permite, durează între două şi patru ore, necesită aparatură complexă şi un instrumentar de ultimă generaţie şi presupune îndepărtarea definitivă a anusului şi rectului, împreună cu mezorectul.
 
”Procedura se încheie prin crearea unei stome terminale. Pacienţii care sunt operaţi prin această metodă beneficiază de o recuperare post operatorie mai rapidă, durerea post operatorie este mai scăzută, iar zilele de spitalizare sunt mult reduse”, au mai explicat reprezentanţii spitalului. 
 
Pacientul de 73 de ani a fost operat vineri, 14 iunie, iar în prezent se află internat pe secţia Chirurgie 2 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în stare bună şi sub atenta supraveghere a medicilor specialişti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.