Consiliul Judeţean Cluj cumpără echipamente pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale, în valoare de peste 3 milioane de lei, pentru Spitalul de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Consiliul Judeţean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul privind achiziţionarea a nu mai puţin de 10.824 de produse şi echipamente medicale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale în Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie «Leon Daniello»”, anunţă, joi, Consiliul Judeţean Cluj.

Instituţia precizează că, având o valoare totală estimată de 3.093.411,55 lei, dotările prevăzute vor fi achiziţionate în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, câştigat şi implementat de forul administrativ judeţean.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Aceste dotări au o importanţă deosebită în ceea ce priveşte prevenirea infecţiilor asociate asistenţei medicale, precum şi pentru asigurarea unui act medical de înaltă calitate. Cu ajutorul fondurilor europene pe care le-am atras vom oferi pacienţilor un plus de siguranţă şi confort", a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Potrivit datelor transmise de oficialii CJ Cluj, unitatea medicală va beneficia de 8.400 de seturi de oxigenoterapie cu umidificator, 310 kituri de prelevare a probelor biologice endobronşice, 1.000 de kituri de ventilaţie noninvazivă, un sistem de spălare şi dezinfecţie a fibroscoapelor, un sistem de spectrometrie de masă MALDI-TOF pentru identificarea microorganismelor/fenotipurilor de rezistenţă şi un termostat pentru hemoculturi.

De asemenea, vor mai fi achiziţionate două seturi pentru videobronhoscopie, un incubator pentru microbiologie, un autoclav, 1.100 de kituri RT-PCR de identificare genotipuri, trei maceratoare şi patru seturi de măsurare a diurezei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.