Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a derulat, vineri, o misiune sub coordonarea Mecanismului de Protecţie Civilă Europeană. Este vorba despre un soldat ucrainean grav rănit, care a vost transportat cu o aeronavă SMURD din Polonia în Ţările de Jos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 5 iulie a.c., România, prin intermediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a asigurat ajutor umanitar la solicitarea formulată de Emergency Response Coordination Center (ERCC), în baza Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. Misiunea de tip MEDEVAC a fost realizată cu ajutorul unei aeronave SMURD, aflată în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI şi a constat în transportul unui pacient de naţionalitate ucraineană, aflat în stare critică, pe traiectul de zbor Rzeszów, Polonia - Amsterdam, Ţările de Jos”, a transmis, vineri, DSU, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că pacientul a suferit multiple leziuni severe din cauza conflictelor armate din Ucraina şi avea nevoie urgentă de îngrijiri medicale specializate.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”În acest context, România a răspuns prompt apelului ERCC, asigurând transportul şi asistenţa medicală necesară. Pe tot parcursul zborului, pacientul a fost monitorizat de o echipă medicală, asigurată de UPU-SMURD, din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit DSU, ”România rămâne ferm angajată în sprijinirea eforturilor globale de asistenţă şi protecţie civilă, contribuind activ la salvarea de vieţi şi oferirea de sprijin celor aflaţi în nevoie”.

Misiunea a fost executată în conformitate cu Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (HCNSU) nr. 13/04.07.2024, privind acordarea de asistenţă internaţională, constând în asistenţă medicală de specialitate şi transport medical asistat pentru răniţii proveniţi din zona conflictelor armate din Ucraina şi Fâşia Gaza.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.