Salvamont România a mulţumit, miercuri, tuturor pentru susţinere, după ce a fost adoptată legea care permite structurilor din ţară să folosească semnale de avertizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Mulţumim celor 249 de deputaţi care au votat astăzi si tuturor celor care ne-au susţinut de-a lungul celor 8 ani acest demers şi care au înţeles nu numai necesitatea acestui act normativ ci şi anomalia existenta în funcţionarea Serviciilor Salvamont. Prin actul normativ aprobat astăzi, practic, se corelează prevederile legale care nominalizează structurile Salvamont ca servicii de salvare şi urgenţă medicală, coordonate administrativ de către Consiliile judeţene şi locale, iar operaţional de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al M.A.I., prevederi prin care acestea pot achiziţiona, deţine şi utiliza legal autospeciale de intervenţie şi ambulanţe - dotate din fabricaţie şi omologate cu mijloace de semnalizare acustică şi luminoasă, cu legislaţia care nominalizează instituţiile care au dreptul de a utiliza aceste mijloace de semnalizare pentru deplasarea în regim prioritar pe drumurile publice în situaţii de urgenţă”, au transmis, miercuri, oficialii Salvamont.  

În conformitate cu H.G. 77 din 2003 privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor montane şi organizarea activităţii de salvare în munţi, serviciile Salvamont sunt instituţii publice, organizate ca servicii publice de interes local sau judeţean, şi desfăşoară activitate de prevenire a accidentelor montane şi de salvare în munţi.  

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Salvarea cuprinde căutarea persoanei dispărute, acordarea primului ajutor medical în caz de accidentare şi transportarea accidentatului sau a bolnavului la prima unitate sanitară.  

Salvamont anunţă că, în acest moment, prin Ministerul de Interne – Inspectoratul general pentru Situaţii de Urgenţă, există în derulare un proiect prin care serviciile Salvamont vor fi dotate cu ambulanţe pentru transport pacienţi cu caracteristici care să le permită intervenţia în teren montan. 

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, un proiect de lege prin care autovehiculele aparţinând serviciilor publice Salvamont şi Salvaspeo sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare.  

În repetate rânduri, salvamontiştiin au atras atenţia că întârzierea echipekir de salvate din zona montană poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte, maşinile Salvamont neavând până acum dreptul de a utiliza semnale de aveertizare pe şosele. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.