Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a publicat, joi, listele provizorii cu candidaţii admişi la Facultatea de Poliţie, Facultatea de Arhivistică şi Administraţie Naţională a Penitenciarelor, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Facultatea de Poliţie de Frontieră, Facultatea de Jandarmi şi Facultatea de Pompieri, urmând ca listele definitive să fie publicate vineri, după depunerea şi soluţionarea contestaţiilor. Peste 2.500 de candidaţi au concurat pentru cele 850 de locuri scoase la concurs, atât pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, cât şi cu frecvenţă redusă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Astfel, la Facultatea de Poliţie, unde au fost puse la dispoziţie 340 de locuri, au candidat peste 1.200 de persoane, la ambele forme de învăţământ, fiind cea mai mare concurenţă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Academiei, ultima medie de admitere la Facultatea de Poliţie, specializarea Ordine şi siguranţă publică, învătământ cu frecvenţă, a fost 8,30, iar frecvenţă redusă, 8,00.

La Facultatea de Poliţie de Frotieră au fost scoase la concurs 70 de locuri pentru care au candidat peste 250 persoane. La forma de învăţământ cu frecvenţă, ultima medie de admitere a fost 7,40, iar la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, 7,20.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

De asemenea, pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu 63 de candidaţi pe 14 locuri, ultima medie de admitere a fost 8,70.

În cazul Facultăţii de Pompieri, au fost 160 de candidaţi care au concurat pentru cele 50 de locuri scoase la concurs de Academia de Poliţie, astfel că ultima medie de admitere a fost 8,00.

La Facultatea de Jandarmi, s-au înscris peste 300 de candidaţi pentru 50 de locuri. Ultima medie de admitere a fost, la forma de învăţământ cu frecvenţă, 7,60, iar la frecvenţă redusă, 8,00.

La Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea Drept, cu 215 locuri, ultima medie de admitere a fost 7,60.

Printre cei care nu au promovat examenul se numără şi poliţistul Marian Godină. El a picat pentru a cincea oară examenul de admitere la Facultatea de Poliţie, învăţământ cu frecvenţă redusă, cu media 7,60, având 8,20 la proba de Limba română, 7,90 la Istorie şi 6,70 la Limba engleză.

„Văd că mulţi au înţeles că dau vina pe alţii pentru propriul eşec. Eu îmi asum în totalitate greşelile, sunt convins că am picat examenul din cauza mea, dar îmi menţin afirmaţia că organizarea examenului a fost defectuoasă. Grile greşite, corectări, recorectări, pasări de vinovăţii etc. Circ. Anii viitori aceste lucruri nu trebuie să se mai întâmple, mai ales că şi anul trecut a fost la fel însă nimeni nu a făcut nimic în acest sens. E normal să fiu dezamăgit, în primul rând de mine. Asta pentru că nu m-am dus la examen la ghici, ci pentru că am muncit. Se pare că atât am putut. Felicitări tuturor celor admişi!”, a scris Marian Godină pe Facebook.

De altfel, el scria, marţi seară, într-o postare că are „şase spre zero” să fie admis, dând vina pe modul în care au fost compuse grilele şi a fost organizat examenul.

"În legătură cu examenul de azi, fără să îi iau Cezarului ce-i al Cezarului, pot spune că vor intra cei care au ghicit cele mai multe răspunsuri corecte. Degeaba pierzi nopţi învăţând dacă te întreabă care e antonimul cuvântului "zbir", sinonimul lui "prinos" sau alte tâmpenii fără de care pot dormi la fel în viaţă. I-aş spune câteva sinonime celui care a conceput subiectele de azi şi care, în opinia mea, şi-a bătut joc de munca multor tineri care au consumat timp, energie şi bani. (...) Ba mai mult, cel care a conceput subiectele a vrut să confirme bancurile cu Garcea”, a scris Godină pe Facebook.

La puţin timp după această postare, Godină a scris, într-o altă postare, că "din informaţii precise, mai multe grile de corectare au fost greşite, iar acum se ia în calcul o recorectare a lucrărilor".

Academia de Poliţie a anunţat, ulterior, că a modificat baremul de corectare la întrebările de la proba de Istorie, în urma sesizărilor primite de la candidaţi.

Miercuri, rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza”, Daniel Costel Torje, a declarat că lucrările la proba scrisă a examenului de admitere sunt încă în proces de corectare, însă a fost îndreptată greşeala din baremul la întrebările de la istorie, astfel că rezultatele provizorii care vor fi afişate joi sunt cele obţinute în baza baremului refăcut şi includ punctele pierdute iniţial de candidaţi prin indicarea unui alt răspuns decât cel din barem. El a mai susţinut că subiectele şi baremul au fost elaborate de cadre didactice din reţeaua naţională de învăţământ preuniversitar, care au fost nominalizate de Ministerul Educaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.