Ministerul Educaţiei va publica, vineri, rezultatele finale ale examenului de bacalaureat. Înaintea contestaţiilor, peste 76% dintre elevi au promovat. Pentru a promova, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 5 la fiecare dintre probe, iar media să fie minimum 6. Anul trecut, după contestaţii, rata de promovare a fost de 75%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministerul Educaţiei publică, vineri, rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor. 
 
Evenimente

18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a
Rezultatele se afişează atât online, cât şi în centrele de examen, cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidaţilor, în concordanţă cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR).
 
Rezultatele înainte de depunerea contestaţiilor au fost publicate marţi. 
 
Potrivit datelor înregistrate în aplicaţia de examen, au promovat 99.371 de candidaţi (95.112 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 4.259 din promoţiile anterioare) din totalul celor 130.041 de candidaţi prezenţi.
 
Astfel, rata cumulată de promovare (înainte de contestaţii) este de 76,4%: în creştere cu 3,6% faţă de prima sesiune din anul trecut (72,8%).
 
Pentru promoţia curentă, rata de succes este de 81,5%, în creştere cu peste 3% faţă de prima sesiune din anul anterior (78,4%), în timp ce pentru promoţiile din anii trecuţi, procentul se situează la 31,9%, superior cu peste 3%, comparativ cu anul trecut (28,5%). 39 de candidaţi au încheiat probele scrise cu media 10.
 
Cei mai mulţi candidaţi (18.426 – toate promoţiile) au obţinut medii situate pe segmentul 9 - 9.49.
 
4.373 de candidaţi nu s-au prezentat, iar 103 candidaţi au fost eliminaţi. 
 
Numărul notelor de 10 pe probe/discipline de examen:
• Limba şi literatura română: 408;
• Limba şi literatura maternă: 21;
• Proba obligatorie a profilului: 3.279 (Matematică -2.424 / Istorie - 855);
• Proba la alegere a profilului şi a specializării: 4.866 (cele mai multe note de 10 au fost obţinute la disciplina Logică şi argumentare: 1.234).
 
Anu trecut, rezultatele finale arătau o rată de promovare de 75%. 
 
Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii (cumulat):
 
1. susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
2. susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
3. obţinerea cel puţin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obţinute la probele scrise).
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.