Ediţia din acest an a Black Friday, cel mai mare eveniment de cumpărături al anului, a arătat care sunt schimbările majore din comerţul online, în condiţiile în care încrederea în plăţile online a ajuns la cel mai înalt nivel, cei mai mulţi clienţi au ales dispozitivele mobile, plăţile cu cardul au înregistrat un salt istoric, iar cumpărătorii s-au orientat către produse din game superioare, a anunţat luni retailerul online eMag.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Evenimentul a adus 8,3 milioane de vizite pe site-ul eMag şi 1,1 milioane de produse comandate în valoare de 360 milioane lei, cu 10 milioane lei peste estimarea iniţială şi cu o creştere de 20% raportată la ediţia anterioară din 2016, potrivit companiei.

Comerţul online este pe un trend ascendent în România, iar românii au preferat să comande online pentru că au acces la o gamă mare de produse, este mai simplu, salvează timp şi bani.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

„Principalele fenomene pe care le-am înregistrat în Black Friday 2017 sunt: dominaţia mobilului, saltul istoric al plăţilor cu cardul şi orientarea clienţilor către produse din game superioare. Shopping mall-ul din buzunarele oamenilor, smartphone-ul, a devenit cea mai simplă şi eficientă modalitate de a achiziţiona produse online, cu o pondere de peste 2 treimi din totalul vizitelor de Black Friday. Este un trend pe care noi l-am anticipat în urmă cu 6-7 ani şi estimăm că va creşte în continuare”, a declarat directorul general eMag, Tudor Manea, în cadrul comunicatului.

De asemenea, încrederea în plata cu cardul a atins un vârf istoric, plăţile cu cardul depăşind pragul important de 30% în Black Friday, ceea ce demonstrează şi un comportament mai informat al clienţilor. Astfel, 30,7% dintre comenzile plasate pe site-ul eMag au fost plătite online cu un card bancar, în timp ce, în ediţia din 2016, procentul plăţilor cu cardul a fost de 26%. A treia tendinţă importantă este creşterea valorii medii comandate de clienţi şi orientarea clienţilor către produse din game superioare.

”Clienţii au comandat produse din game superioare, cu mai multe funcţii şi cu specificaţii mai bune. Această tendinţă este suţinută de creşterea veniturilor din ultimul an şi de deschiderea de a investi în calitatea vieţii”, a completat Tudor Manea.

Cele mai mari creşteri ale valorii medii la produsele comandate au fost înregistrate în categorii precum: telefoane mobile, gaming şi PC-uri, mobilă, televizoare, produse audio şi video, electrocasnice mici, fashion şi cosmetice. Principalele categorii cu cerere în creştere, raportat la anul trecut, sunt fashion, îngrijire personală, anvelope şi televizoare, potrivit eMag.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.