Chirurgul maxilo-facial Mihai Juncar afirmă că preţurile prea scăzute ale serviciilor medicale practicate de unele cabinete, comparativ cu restul pieţei serviciilor de profil, ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă. ”În momentul în care mergi sub un anumit nivel, de undeva se scade ceva: fie nu este plătit medicul, fie nu este materialul care trebuie, fie unele lucruri care nu ar trebui refolosite sunt refolosite”, atrage atenţia medicul.
”Inclusiv partea de onorarii ar trebui să fie un criteriu. Totdeauna, când onorariile merg sub un anumit prag, ar trebui să ne punem semne de întrebare. De ce merg sub un anumit prag, indiferent că serviciile sunt făcute în România sau în Sierra Leone, nu contează. Putem să fim un pic realişti şi să vedem cam care este un cost uniform al pieţei”, a afirmat, luni, la
Medika Tv, profesorul Mihai Juncar, chirurg maxilo-facial.
El a subliniat că un cost scăzut la unele sericii medicale poate reprezenta rabat la calitatea materialelor, spre exemplu.
”Totdeauna am fost adeptul concurenţei, mi se pare un principiu foarte important, fiindcă oamenii, când au concurenţă, îi stimulează să evolueze. (...) În momentul în care mergi sub un anumit nivel, de undeva se scade ceva: fie nu este plătit medicul, fie nu este materialul care trebuie, fie unele lucruri care nu ar trebui refolosite sunt refolosite. Deci ar trebui să te gândeşti că, în momentul în care apare o ofertă prea bună sau o scădere prea mare de costuri sau ceva de genul acesta, de undeva se taie”, a adăugat medicul.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.