Prodecanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare Bucureşti, Alin Moldoveanu, a afirmat că joburile viitorului vor fi provocatoare, precizând că nu vor fi joburi uşoare, vor necesita oameni bine pregătiţi, cu un background tehnic foarte bun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Alin Moldoveanu a declarat, vineri, la Prima News, că joburile viitorului vor avea şi o componentă digitală importantă. 
“Joburile viitorului depind de cum va fi lumea viitorului, care nu ştim exact cum va fi. Nu mai este lumea de acum 200 de ani în care eram noi şi natura şi lumea fizică, este din ce în ce mai mult o componentă digitală a lumii, totul are o componentă fizică şi o componentă virtuală. Joburile viitorului vor fi foarte mult şi în direcţia aceasta. Tot ce înseamnă inteligenţă artificială, înţelegere a datelor, realitate virtuală, mediile virtuale în care vom intra, realitatea augmentată care peste câţiva ani va fi peste tot în jurul nostru. Vom avea ochelari inteligenţi prin care vom vedea suprapus în afară de ce vedem vom vedea lucruri generate de calculator. Joburile viitorului vor fi joburi provocatoare. Nu vor fi joburi uşoare, vor necesita oameni bine pregătiţi, cu un background tehnic, ingineresc foarte bun”,  a afirmat  Alin Moldoveanu. 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
El a precizat că entertainmentul viitorului se va desfăşura în lumi virtuale. 
“Acum 200 de ani strămoşii noştri munceau 16 ore pe zi, mai dormeau câteva ore, deci nu aveau timp de entertainment. În momentul de faţă avem din ce în ce mai mult timp liber. În România sunt cinci zile de lucru, cu opt ore, sunt ţări din Europa care au trecut la patru zile. Vom avea din ce în ce mai mult timp liber. Cu ce ni-l umplem? O componentă foarte clară va fi în partea de entertainment. Şi dacă ne uităm deja care va fi entertainmentul viitorului probabil că el va fi foarte mult în lumi virtuale. În ziua de astăzi gaming ca valoare depăşeşte industria filmelor şi muzicii la un loc de vreo două, trei ori, iar probabil în viitor pe măsură ce realitatea virtuală şi realitatea augmentată care acum intră pe piaţă, vor deveni comune pentru oricine, oricine va avea o cască, oricine va avea ochelari inteligenţi. Din ce în ce mai mult timp vom fi tentaţi şi probabil îl vom petrece acolo într-un mod plăcut”, a mai declarat prodecanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare Bucureşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.