Primăria Sectorului 1 al Capitalei anunţă că Poliţia Locală face verificări în permanenţă pentru a identifica persoanele care depozitează ilegal deşeuri pe străzi, trotuare şi spaţii verzi, atrăgând atenţia că amenzile pentru aceste fapte sunt cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei. Prestatorul serviciului de salubritate nu a mai ridicat, în ultimele săptămâni, deşeurile de pe domeniul public deoarece nu a mai fost plătit din luna iunie, iar restanţele se ridică la 100 de milioane de lei, arată reprezentanţii Primăriei. ”(...) cât de curând posibil, vom implementa soluţii în interesul comunităţii locale, inclusiv crearea unei companii de salubrizare care să fie controlată de Consiliul Local. Săptămâna aceasta vom pune în dezbatere publică un proiect de hotărâre de consiliu care presupune tarife mai mici pentru agenţii economici”, afirmă primarul Clotilde Armand.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Locuieşti în Sectorul 1 sau eşti agent economic cu sediul în această zonă administrativă? Înseamnă că faci parte din comunitatea locală şi trebuie să te îngrijeşti şi de spaţiul de dincolo de uşa propriei locuinţe sau a sediului în care îţi desfăşori activitatea. Străzile şi trotuarele pe care circulăm trebuie să fie la fel de curate ca acasă pentru că ele reprezintă cartea noastră de vizită ca şi comunitate. Din păcate, însă, în ultima perioadă, pe domeniul public al Sectorului 1 au răsărit mormane de gunoaie care nu ne fac cinste şi ne pun în pericol şi sănătatea, mai ales în actualul context pandemic. Depozitarea deşeurilor pe străzi, trotuare sau spaţii verzi este strict interzisă şi atrage sancţionarea contravenţională cu amenzi cuprinse între 2.000 de lei şi 5.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Sectorului 1.

Sursa citată menţionează că Poliţia Locală a început o campanie de informare a cetăţenilor şi agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în Sectorul 1 pentru a le reaminti aceste obligaţii legale şi pentru a-i identifica şi sancţiona pe cei care le încalcă. Primele zone vizate sunt: Zona Gării de Nord, Chitila-Triaj, Bd. Ion Mihalache, Str. Marginei, Str. Aeroportului, Str. Carierei, Drumul Gării, Drumul Poiana Pietrei, Str. Nadeş, Drumul Regimentului, Mendeleev, Piaţa Amzei, Nicolae Golescu, Episcopiei, George Enescu, Calea Dorobanţilor, Calea Floreasca etc.

De asemenea, Primăria Sectorului 1 precizează că echipaje ale Poliţiei Locale vor face verificările în teren în permanenţă, 24 de ore din 24, iar pentru identificarea persoanelor care nu respectă regulile privind depozitarea deşeurilor vor fi folosite camerele de supraveghere amplasate pe domeniul public.

Conform sursei citate, în ultimele săptămâni, prestatorul serviciului de salubritate a refuzat să ridice deşeurile de pe domeniul public deoarece nu a mai fost plătit din luna iunie, iar facturile restante se ridică la suma de 100 de milioane de lei.  

”Este rodul fostei administraţii care ne-a oferit acest «cadou» de sărbătorile de iarnă. Întrucât am constatat neconcordanţe între facturile emise şi neachitate şi serviciile efectiv prestate, nu putem plăti facturi incorect întocmite. Îmi doresc ca preţul plătit să fie cât mai corect şi cât mai mic pentru că, în prezent, Sectorul 1 plăteşte pentru salubrizare un preţ pe cap de locuitor de peste 3 ori mai mare decât Sectorul 3. Pentru rezolvarea acestei probleme, cât de curând posibil, vom implementa soluţii în interesul comunităţii locale, inclusiv crearea unei companii de salubrizare care să fie controlată de Consiliul Local. Săptămâna aceasta vom pune în dezbatere publică un proiect de hotărâre de consiliu care presupune tarife mai mici pentru agenţii economici”, a declarat primarul Clotilde Armand, conform comunicatului.

Primăria Sectorului 1 precizează că ridicarea deşeului menajer de la populaţie va rămâne în continuare gratuită, cu condiţia ca acesta să nu fie depozitat ilegal pe domeniul public.

Compania de salubritate Romprest SA, care asigură curăţenia în Sectorul 1 al Capitalei, a anunţat, în 27 noiembrie, ”limitarea temporară a activităţilor din cadrul serviciului de salubrizare”, invocând faptul că, din luna iulie, firma ”finanţează integral” serviciile de salubritate pentru acest sector şi a ajuns să angajeze cheltuieli suplimentare pentru a putea asigura în continuare curăţenia. Compania susţinea că nu va fi afectată activitatea de colectare a deşeurilor de la populaţie şi de la firme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.