Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca (PNL), le-a cerut ziariştilor, vineri, într-o conferinţă de presă, să ”închidă ochii” la unele probleme pe care le descoperă, după ce o publicaţie locală a prezentat mărturiile unor pacienţi potrivit cărora în una din secţii există purici în saloane. Cionca consideră că presa ar trebui să fie ”alături” de administraţie şi să nu mai facă ”rău” spitalului prin anumite articole care i-ar determina pe pacienţi să evite această unitate medicală. În plus, după relatările ziariştilor, şeful CJ vrea să interzică accesul vizitatorilor, considerând că aceştia aduc puricii în spital.
Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca (PNL), a organizat, vineri, o conferinţă de presă, împreună cu conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), pentru a anunţa introducerea unor tratamente noi în această unitate.
În timpul conferinţei, Cionca s-a declarat deranjat de un articol scris de o publicaţie locală şi în care se susţinea că în Secţia Ortopedie – Traumatologie există purici, fiind prezentate declaraţii ale unor pacienţi.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Şeful CJ a spus că ziariştii au făcut rău spitalului şi le-a cerut ca pe viitor să mai ”închidă ochii” la astfel de probleme.
”Vă cer, reprezentanţilor presei, să fiţi alături de noi. M-a deranjat foarte mult articolul cu puricii. Purici avem şi acasă, că îi poţi lua de oriunde. Nu ştiu dacă vă daţi seama cât rău faceţi spitalului, pentru că foarte mulţi oameni după ce aud poveştile astea pleacă de aici, nici nu vor să încerce la Arad (tratamente – n.r.), ori şansa noastră e să fim uniţi toţi (incluzând presa – n.r.) în jurul spitalului, să închidem ochii când se mai întâmplă aşa ceva”, a spus Iustin Cionca.
”Profit de prezenţa dumneavoatsră, a reprezentanţilor presei, să vă rog să ne sunaţi. Ştiţi că suntem deschişi toţi... Ne spuneţi: uitaţi, am o informaţie că sunt purici. Noi mergem, curăţăm, facem ce e de făcut (...) Trebuie să recunoaştem că imaginea e spre dezastru, (n.r. - se crede că) tot spitalul e plin de purici. Pe mine mă deranjează imaginea proastă care îndepărtează pacienţii”, a continuat şeful Consiliului Judeţean.
Iustin Cionca a declarat că va cere să nu mai fie permis accesul aparţinătorilor în afara programului de vizite.
”Sigur, cerem aparatului să intervină de urgenţă. Ştiţi ce le cer eu acuma? Să nu mai intre nimeni în spital, pentru că de acolo vin puricii. Hai să fim serioşi, vine unul de afară cu un puric şi ţi-l lasă acolo şi noi zicem acum că e plin spitalul de purici. Cum o să iasă asta? Oamenii cum o să reacţioneze că nu îi mai lăsăm să îşi viziteze familia internată? Evident că vom fi presaţi să nu mai lăsăm aparţinătorii să intre în spital”, a spus Cionca.
Înainte de aceste solicitări neobişnuite adresate presei, Cionca a precizat că vorbeşte în calitate de ordonator de credite ”care finanţează spitalul şi care a luat decizia să bage bani în spital, luând de la drumuri, de exemplu, considerând că totdeauna e mai bine să salvezi nişte vieţi”.
În timpul conferinţei, Cionca s-a adresat şi reprezentanţilor unităţii sanitare, cerând să fie mai ”prietenoşi” cu pacienţii.
”Chiar vă rog să fiţi mai prietenoşi puţin, că «hospital» ăsta vine de la ospitalitate, noi trebuie să simţim aici ospitalitate în spital când venim, dar din păcate simţim răceală”, a spus Cioca.
Conform relatărilor din presa locală, câţiva pacienţi internaţi în saloane aflate la primul etaj al clădirii principale a SCJU Arad (Secţia Ortopedie-Traumatologie) s-au plâns în ultimele zile că în paturi sunt purici, însă conducerea unităţii susţine că nu a primit astfel de sesizări, iar toate dezinsecţiile şi dezinfecţiile au fost făcute conform graficului.
În secţie respectivă sunt ocupate aproximativ 60 de paturi din 65 disponibile, iar cadre medicale au afirmat că dacă au existat purici, aceştia ar fi fost aduşi de aparţinători, zeci de vizitatori fiind înregistraţi în fiecare zi.
În ultimii ani, pacienţii au mai reclamat existenţa puricilor în secţii ale spitalului, dar şi a gândacilor.
În mai 2017, mai mulţi părinţi au postat pe reţelele de socializare imagini filmate în Secţia Pediatrie II, arătând cum gândacii umblă pe podele, pereţi, mobilier şi chiar pe mâncarea copiilor internaţi.
Reprezentanţii spitalului au spus atunci că au făcut trei dezinsecţii doar în luna respectivă, dar au dat vina pe clădirea foarte veche. De altfel, aceeaşi secţie a fost invadată de gândaci şi în vara anului 2016.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.