Preşedintele Asociaţiei Învingătorii Sclerozei Multiple, Simona Tănase, afirmă că pacienţii diagnosticaţi cu această afecţiune au nevoie, pe lângă tratamentul medicamentos, şi de tratament cu vitamine, având în vedere că cei mai mulţi dintre bolnavii diagnosticaţi cu această afecţiune au deficit de vitamina D. Întrebată despre costurile unui tratament pentru pacienţii diagnosticaţi cu scleroză multiplă, ea răspunde: ”Dacă aş lua tratamentul ca la carte, să zicem că vreo 700-800 de euro”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Medicaţia nu constă doar în tratamentul alopat, cel asigurat de statul român. Este şi medicamentul asigurat doar pe reţetă, reţeta pe care o dă medicul neurolog pentru simptomatologie, medicul psihiatru pentru stările depresive, dar există şi vitaminele, care nu sunt decontate de nimeni. Şi aici avem o mare problemă, pentru că toţi pacienţii cu scleroză multiplă au un deficit mai mare sau mai mic de vitamina D şi nu doar vitamina D, pentru că vitamina D este formată dintr-un alt lanţ de vitamine care ajută la metabolizare... Trebuie să luăm mult mai multe, dar minimul necesar este acel 5.000 de unităţi de vitamina D pe zi”, a declarat, marţi seară, la Medika Tv, Simona Tănase, preşedinte al Asociaţiei Învingătorii Sclerozei Multiple.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Ea a susţinut că un tratament făcut ”ca la carte”, cu suplimentele de care are nevoie un pacient cu scleroză multiplă, costă sute de euro lunar.
 
”Dacă aş lua tratamentul ca la carte, să zicem că vreo 700-800 de euro, nu de lei. Cum marea noastră majoritate, aproximativ 75%, suntem pensionaţi pe caz de boală, pentru că la un moment dat nu te mai poţi deplasa la serviciu, din cauza unor probleme - la mine au fost problemele cognitive, şi nu sunt singura - vă daţi seama...”, a adăugat Simona Tănase. 
 
Ea a fost diagnosticată cu scleroză multiplă în urmă cu aproximativ 20 de ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.